Academica by UTP – Unlimited Travel Production

Academica by UTP Resor i kulturens tecken

Vill du lära dig mer om kulturhistoria, religion, konst och trädgårdsdesign? Har du drömt om att få komma till ett resmål och ha med dig en större förståelse för vad du ser? Academica by UTP är ett forum för studier i världsomspännande ämnen såsom konsthistoria, historia, arkeologi, design, trädgårdshistoria. Våra kurslärare är också gruppens ciceroner på plats ute i världen. Nedan kan du läsa mer om Academicas resor, kurser, föreläsningar och temadagar.

Aktuella resor

 • Malaga / Spanien

  Från Granada till Escorial

  20 – 25 november 2018

  Följ med på en resa från viktiga kulturcentra som Alhambra till Córdoba med sitt moriska arv och Toledo med sin magnifika medeltidskatedral och El-Grecomuseum. Resans slutmål är Habsburgarnas gigantiska palatskloster El Escorial.

 • Kairo / Egypten

  Faraonernas Egypten

  9 – 15 mars 2019

  Följ med konsthistorikern Jan O. M. Karlsson och antikvetaren Anna Konvicka till Faraonernas Egypten.

Aktuella föreläsningar

 • Innerlighetens landskap

  Föreläsningsserie del 1 Föreläsningsserie del 2, våren 2019

  Innerlighetens landskap är en föreläsningsserie och resa som tar oss till den Italienska gotiken, ungrenässansen, och tidiga högrenässansen. Den för oss till magnifika byggnadsverk och undersköna målningar i Mellersta Italien i landskap som Toscana, Umbrien och Markerna.

  Läs mer
 • Kurs i Internationell Arkitekturhistoria i Umeå, hösten 2018

  Föreläsningsserie del 1, hösten 2018

  Höstterminen 2018 behandlar den västerländska kulturkretsens internationella arkitektur från Egyptens och Mesopotamiens pyramider och trappstegstempel till 1900-talets glas- och betongarkitektur och nutidens high-tech skyskrapor.
  Arkitekturen sätts i föreläsningarna in i ett historiskt och kulturhistorisk sammanhang.
  Föreläsare universitetslektor Jan O.M. Karlsson

  Läs mer