Academica by UTP – Unlimited Travel Production

Academica by UTP Resor i kulturens tecken

Vill du lära dig mer om kulturhistoria, religion, konst och trädgårdsdesign? Har du drömt om att få komma till ett resmål och ha med dig en större förståelse för vad du ser? Academica by UTP är ett forum för studier i världsomspännande ämnen såsom konsthistoria, historia, arkeologi, design, trädgårdshistoria. Våra kurslärare är också gruppens ciceroner på plats ute i världen. Nedan kan du läsa mer om Academicas resor, kurser, föreläsningar och temadagar.

Aktuella resor

 • Rom / Italien

  Konsthistorisk studieresa till Rom

  8 – 12 november 2018

  Följ med på en resa genom den eviga stadens historia från en liten förhistorisk by till det storslagna Rom under kejsare som Augustus. Rom är staden som genom sin 2000 år långa kulturhistoria aldrig upphör att fascinera!

 • Malaga / Spanien

  Från Granada till Escorial

  20 – 25 november 2018

  Följ med på en resa från viktiga kulturcentra som Alhambra till Córdoba med sitt moriska arv och Toledo med sin magnifika medeltidskatedral och El-Grecomuseum. Resans slutmål är Habsburgarnas gigantiska palatskloster El Escorial.

Aktuella föreläsningar

 • Innerlighetens landskap

  Föreläsningsserie del 1 Föreläsningsserie del 2

  Innerlighetens landskap är en föreläsningsserie och resa som tar oss till den Italienska gotiken, ungrenässansen, och tidiga högrenässansen. Den för oss till magnifika byggnadsverk och undersköna målningar i Mellersta Italien i landskap som Toscana, Umbrien och Markerna.

  Läs mer
 • Temadag – Fokus konstupplevelser och hälsa

  Planeras till våren 2019

  Vad händer i vår hjärna och i vår kropp när vi lyssnar på musik, ser på ett konstverk eller befinner oss i en byggnad eller i bebyggda miljöer? Vad är det i de yttre stimuli som kan framkalla välbefinnande, harmoni eller disharmoni i oss människor?

  Läs mer