Aktuella resor – Unlimited Travel Production

Aktuella resor Resor som tar dig längre

En resa med oss är mer än sightseeing. Vi tar dig bakom stängda dörrar till upplevelser utöver det vanliga. Vi gör det möjligt tack vare våra samarbeten med kända experter som känner till både resmålet och temat för resan.

 • Uppland / Sverige

  Grönsöö och Salnecke slott

  20 maj 2019

  Vårens slottsresa den 20 maj 2019 går till Grönsöö och Salnecke slott i Uppland, som båda byggdes under1600-talets första hälft och tillhör den tidiga svenska stormaktstiden.

 • Bretagne / Frankrike

  Bretagne med Peder Lamm och Gustaf Hamilton

  5 – 9 september 2019

  Tillsammans med tv-profilen och konsthistorikern Peder Lamm och vår lokala expert Gustaf Hamilton, tar vi dig till kust och landsbygd, till mysiga fiskebyar, befästa städer, slott och prunkande trädgårdar. Vi får avsmaka läckerheter från det Bretonska köket i gourmetrestauranger och samtala med lokalbefolkningen om regionens kulinariska traditioner.

 • Neapel / Italien

  En resa i författarinnan Elena Ferrantes fantastiska värld – Neapel och Ravello

  3 – 7 oktober 2019

  I författarinnan Elena Ferrantes älskade Neapelsvit skildras vänskap, klasskillnader, könens kamp och fattigdom. Succéböckerna är utgiva i mer än 40 länder och har nått miljoner läsare. Följ med Michaela Jolin och upptäck det gömda, kontrastrika och levande Neapel i Elena Ferrantes fotspår. På resan upplever vi också den hänförande staden Ravello.

 • Sicilien / Italien

  Allt om Mat och Munskänkarna till det genuina Sicilien

  28 september – 2 oktober 2019

  Tillsammans med tidningen Allt om Mat och föreningen Munskänkarna åker vi i slutet av september till ett sensommarvarmt Sicilien. Med på resan finns Mats Burnert från Munskänkarna – utbildad sommelier och ansvarig för Munskänkarnas vin-och matutbildning.

 • Norra Italiens sjödistrikt / Italien

  Gods & Gårdar till Italiens magiska sjöar, villor, slott och trädgårdar

  15 – 18 oktober 2019

  Italienska pärlor – Naturromantik, Renässansarkitektur och Historia vid Lago Maggiore, Lago di Como och Lago di Mergozzo
  Norra Italiens sjödistrikt – i skuggan av alperna – är en av Italiens mest naturromantiska regioner med vackra medeltida byar, kontemplativa trädgårdar och rofyllda 1800-talshus. Det inbjudande landskapet runt sjöarna varierar mycket, från höga berg till mer öppna frodiga landskap.

 • Skotska höglandet / Skottland

  Gods & Gårdar i Skottland

  4 – 8 oktober 2019

  En resa skräddarsydd för Gods och gårdars läsare, från lågländerna till högländerna, från mjukt grönskande kullar, över dramatiska och dalgångar till karga bergs- och kusttrakter – allt kantat med fantastiska vyer, slottsbesök och spännande historia.

 • Toscana / Italien

  Innerlighetens landskap – centrala Italien

  22 – 26 oktober 2019

  Resan för oss till de böljande italienska landskap där de verk som behandlas i föreläsningsserien ”Innerlighetens landskap” uppstod. Vi besöker städer som Pisa, Assisi, Cortona, Perugia, San Sepolchro, Urbino m.fl. och avslutar resan i Florens.
  Ciceroner: Anna Konvicka och Jan O.M. Karlsson

 • Sicilien / Italien

  Målerikurs på Sicilien

  16 – 23 oktober 2019

  Ta in det vackra landskapet och föreviga dina intryck på duk. I den pittoreska staden, Castiglione di Sicilia, belägen på Etnas sluttningar, arrangerar vi en veckolång kurs i måleri och teckning med tonvikt på landskapsmåleri.