Bretagne med Peder Lamm och Gustaf Hamilton – Unlimited Travel Production
Bretagne / Frankrike

Bretagne med Peder Lamm och Gustaf Hamilton

5 – 9 september 2019
Tillsammans med tv-profilen och konsthistorikern Peder Lamm och vår lokala expert Gustaf Hamilton, tar vi dig till kust och landsbygd, till mysiga fiskebyar, befästa städer, slott och prunkande trädgårdar. Vi får avsmaka läckerheter från det Bretonska köket i gourmetrestauranger och samtala med lokalbefolkningen om regionens kulinariska traditioner.

Avgång

5 september 2019

Reslängd

5 dagar

Pris

19 900 SEK
Fullbokad

Med Peders djupa kunskaper tillsammans med hans nära relation till Gustaf, blir det en högst personlig, avslappnad och humoristisk inblick i det aristokratiska livet på den vackra franska landsbygden. Gustaf har bott i Frankrike i över 20 år och är gift med den charmanta fransyskan Laurence, som genom sina personliga kontakter öppnar upp portarna till ståtliga slott och herresäten. Ägarna är i många fall vänner och bekanta till Laurence och Gustaf. Maten och vinet är naturligtvis en del av höjdpunkterna på resan och vi får avsmaka det utmärkta Bretonska köket på gourmetrestauranger i både fiskebyar och i byar på landsbygden.

Med något gott att dricka till, ser vi magiska solnedgångar över det öppna havet. Människorna som bor här, sedan generationer tillbaka, pratar gärna om det aristokratiska och lantliga livet i Cote d’Armor eller Morbihan. Vi njuter av lokala produkter direkt från havet såsom musslor, Frankrikes finaste ostron från Cancale, färsk fisk från Atlanten och varför inte passa på att njuta av den lokala läckerheten Salicorne, plockad direkt på Bretagnes magnifika sandstränder. Till dessa läckerheter dricker vi de bästa vinerna från området.

Ingår i priset

 • Flyg från Stockholm till Bretagne t/r
 • Transfers enligt program
 • Peder Lamm ciceron
 • Svensk och fransk färdledning – Laurence och Gustaf Hamilton
 • Del i dubbelrum på utvalda hotell
 • Fyra frukostar
 • Fyra luncher (inkl. vin enligt program)
 • Tre middagar (inkl.vin enligt program)
 • Besök på slott, trädgårdar, stadsvandringar

Tillval

 • Enkelrumstillägg 1 390 SEK

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll
 • Minsta antal för denna resa är 20 deltagare
 • Obs! Viktigt med bra promenadskor då vi vandrar mycket
 • Flygtider:
 • 5 September Stockholm/Arlanda-Amsterdam 13.40 15.45 KL 1110
 • 5 September Amsterdam – Rennes 16.40 18.05 AF 1031
 • 9 September Nantes-Paris/CDG 18.50 19.55 AF 7731
 • 9 September Paris/CDG-Stockholm/Arlanda 20.45 23.20 AF 1462

Program

Torsdag 5 sep

Avresa från Arlanda 13.40, ankomst Amsterdam kl. 15.45. Avresa från Amsterdam kl. 16.40, ankomst Rennes kl. 18.05.
Busstransfer från flygplatsen i Rennes till kuststaden Saint Malo. Efter incheckning på Hotel Chateaubriand, äter vi en trevlig middag tillsammans på en restaurang i gränderna runt hotellet.

 

Fredag 6 sep

Frukost.
Idag får vi sovmorgon efter gårdagens långa resa och vi lämnar inte hotellet förrän vid 10-tiden.
Då beger vi oss utefter kusten mot den lilla fiskebyn Cancale som anses ha Frankrikes bästa ostron. I Cancale ligger Montmarin, ett mycket vackert exempel på en Malouinière, de rika handelsmännens sommarresidens. Montmarin har även en fantastisk romantisk trädgård som sträcker sig ner mot havet och täcker över 6 hektar. Trädgården är klassad som historiskt minnesmärke. Vi kan inte lämna Cancale utan att prova på havets läckerheter på någon fisk- och skaldjursrestaurang. Här sitter vi med utsikt över havet och ett fjärran Mont Saint Michel.
På eftermiddagen och kvällen upptäcker vi både tillsammans och på egen hand den vackra staden Saint Malo och allt vad den har att erbjuda av palats, fortifikationer, kaféer, butiker och mysiga restauranger. Vi bor på Hotel Chateaubriand.

 

Lördag 7 sep

Frukost.
Vi lämnar Saint Malo för att bege oss längre ut på den bretonska halvön mot det ödsliga och natursköna Cap Frehel. Här ligger den välkända befästningen Fort la Latte, vackert beläget på en klippa vid havet.
Vi fortsätter färden utefter kusten.  En lunch i medeltida slottsmiljö väntar också under dagen.
Efter slottslunchen fortsätter vi vår resa längs kusten mot l’Arcouest. Här tar vi färjan över till ett litet dolt paradis som ligger på Bretagnes nordligaste del. Här får vi tid att utforska ön både på cykel och till fots.  På kvällen får vi också njuta av utsikten, en solnedgång i havet, med ett glas rosé i handen. Vi övernattar på Hotel Bellevue.

 

Söndag 8 sep

Frukost.
Vi tar färjan tillbaka till fastlandet först vid 10-tiden och har därför gott om tid på morgonen att ta det lugnt i den lilla byn på ön.
Färden fortsätter därefter mot inlandet och den gamla och mycket välbevarade bruksbyn Les Forges des Salles från 1700-talet. Bruksbyn ligger undanskymnd mitt i skogen Quénécan. Den lokala ägarfamiljen har sedan 1990 restaurerat allt från boningslängor och slott till smedjor och broar. De är mycket stolta över att kunna visa upp det enastående resultatet för besökare. Lunch intar vi på en liten krog i närheten.

Efter lunch fortsätter vår färd i riktning mot Josselin, en charmerande liten stad med korsvirkeshus och en rik historia som sträcker sig 1000 år tillbaka i tiden. I Josselin ligger också slottet där hertigarna av Rohan har haft sitt säte sedan 1200-talet och det är detta som vi ska besöka under eftermiddagen.  

Färden går sedan vidare till Vannes som ligger vid mynningen av floden Marle där den flyter ut i Morbihanbukten. Vannes är en mycket vacker stad, också den med en lång och intressant historia.  Här tillbringar vi resten av dagen och natten, vi bor på Hotel Escale Oceania.

 

Måndag 9 sep

Frukost.
På vår sista dag kommer vi göra en resa mycket långt tillbaka i tiden. Efter frukost tar vi oss till Carnac, som klassas som ett av världens främsta megalitområden med över 300 stenar. Vi tillbringar förmiddagen på plats i förundran över monumentets storhet och historia.
Som avslutning äter vi lunch i en lokal fiskeby.
Allt gott har ett slut och det blir nu dags att ge oss av mot Nantes och flyget hem till Sverige.
Avresa från Nantes kl. 18.50, ankomst Paris/CDG kl. 19.55.
Avresa Paris/CDG kl. 20.45, ankomst Arlanda kl. 23.20.

 

Ciceroner

 • Peder Lamm

  Konsthistoriker och TV-profil.

 • Gustaf Hamilton

  Gustaf har bott i Frankrike i många år och äger tillsammans med sin fru Laurence ett slott i Loiredalen. Gustaf har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin.

 • Boenden Hotel de France et Chateaubriand

  Hotel de France et Chateaubriand ligger i hjärtat av den historiska staden Saint Malo, cirka 200 meter från stadens småbåtshamn. Hotellet har en fantastisk utsikt över havet och Le Sillon.

  Hotel de France et Chateaubriand erbjuder bekväma rum med elegant inredning. Restaurangen serverar många traditionella fisk- och skaldjursrätter och regionala specialiteter.

 • Boenden Hotel Bellevue

  Hotellet byggdes 1904 och är det enda hotellet på den idylliska ön Brehat. Då det inte finns några bilar på ön är hotellet perfekt beläget vid strandkanten och den lilla fiskehamnen där vår färja lägger till.  

  Restaurangen erbjuder härlig panoramautsikt över havet samt serverar fisk- och skaldjursspecialiteter.

 • Boenden Hotel Oceania Vannes

  Escale Oceania ligger i centrala Vannes, bara 100 meter från den historiska stadskärnan och butikerna samt 50 meter från Theatre Anne de Bretagne. 

  Alla rum är modernt inredda och har luftkonditionering, eget badrum, gratis WiFi och platt-TV.