Château de Farcheville med Gods & Gårdar – Unlimited Travel Production
Paris / Frankrike

Château de Farcheville med Gods & Gårdar

5 – 8 april 2019
Följ med oss på en exklusiv slottshelg till Château de Farcheville, utanför Paris. Våra teman är entreprenörskap, renovering- och inredning av slott i kombination med joie de vivre.

Avgång

5 april 2019

Reslängd

4 dagar

Pris

22 500 SEK

ATT KÖPA, RENOVERA och inreda ett franskt slott kan låta som en saga, men den sagan blev verklighet för Sophie Karlsson Bouniol och maken Conny Karlsson, när de tog över Château de Farcheville. Ett medeltida drömslott på den franska landsbygden, bara 45 minuter från Paris. I dag har de skapat en blomstrande verksamhet på slottet, där de erbjuder ett lustfyllt lantliv i exklusiv miljö, ackompanjerat av historiens vingslag.

Den första helgen i april har Sophie och Conny vikt en långhelg på Château de Farcheville bara för Gods & Gårdars läsare, med fokus på det goda slottslivet.

Under några dagar njuter vi av franska måltider tillsammans och av det sköna lantlivet med allt från promenader, boule och ridning till lugna simturer i slottets exklusiva spa. Dessutom umgås vi förstås med Sophie och Conny, och tar del av deras erfarenheter av att leva med ett slott i Frankrike. På söndagen vidgar vi slottsvyerna ytterligare med ett besök på storslagna Vaux-le-Vicomte, Frankrikes kanske vackraste och bäst bevarade slottsanläggning. Här får vi både en privat visning och en lunch med vin. Boka din plats på resan i dag!

Ingår i priset

  • Flyg Stockholm-Paris / CDG med SAS tur och retur
  • Transfer med egen buss Paris / CDG - Château de Farcheville tur och retur
  • Helpension i delat dubbelrum för 3 nätter
  • Vinpaket till alla måltider
  • Exklusivitet av slottet 
  • Utflykt till Château Vaux-le-Vicomte med visning, samt 3-rätters lunch med 1 glas vin och kaffe. Helena Höjenberg är värdinna hela dagen
  • Chefredaktören på Gods & Gårdar följer med på resan

Tillval

Enkelrumstillägg 2 900 SEK

Mer information

På Château de Farcheville:

Till middagarna ingår 3 rätter samt ost. Till lunch ingår 3 rätter.

Dryckspaket med 2 glas vin till lunch och 3 glas vin till middag. Även kaffe och vatten ingår. Välkomstdrink ingår första dagen och aperitif till avskedsmiddagen.

Till slottet tillhör också 208 hektar skog där man kan gå och strosa eller cykla.

Faciliteter som; 25 m pool, spa-avdelning (behandlingar ingår ej), bio, boule, tennis mm.

Cyklar finns att låna.

I närheten finns en stall för den som vill rida (ingår ej). 

Bokning för pris- / program / valutaändringar utanför vår kontroll

För att genomföra resan krävs minst 20 personer.

Program

Fredag ​​5 april 
16.10 Avresa från Stockholm / Arlanda med SAS.
18.40 Ankomst Paris / Charles de Gaulle - flygplatsen.*

Transfer buss till slottet som tar ca 1,5 timma. Vi anländer till Château de Farcheville, som vi helt har för oss själva den här helgen.

Slottets ägare tar emot och välkomnar oss till Château de Farcheville och här väntar en drink och lite tilltugg innan vi visas till våra rum.

Lördag 6 april 
Efter en behaglig natt i våra rum serveras vi en frukostbuffé. Sedan samlas vi för att träffa slottets ägare och ta del av deras historia om hur de har skapat sin slottsdröm. Hur det gick till när de köpte , renoverade och inreddeslottet.

En härligt trerätters lunch med vin serveras på slottet.

Eftermiddagen ägnar vi åt de aktiviteter som erbjuds på slottet. Här finns boulebana, tennisplan och ett underbart spa med hamam och pool. För den som önskar rida finns ett stall som ligger i närheten (ingår ej).

På kvällen serveras en stämningsfull fyrarättersmiddag med vin

Söndag 7 april
Efter den goda frukostbuffén får vi besök av Gods & Gårdars medarbetare Helena Höjenberg, som kommer att vara med oss hela dagen. Helena bor och arbetar i Paris och berättar om hur det är att leva som svensk här och driva eget. 

Vi åker till det mäktiga barockslottet Vaux-le-Vicomte. Här får vi en får en visning av slottet, som en gång lär ha gjort den unge Ludvig XIV grön av avund. Därefter intar vi en trerätterslunch med vin i en restaurang på slottets ägor.

Tillbaka på Château de Farcheville får vi en stunds vila innan vi samlas för aperitif. Efter kvällens middag umgås vi förslagsvis i slottets egen bar – Le Bar 1930.

Måndag 8 april
Efter en skön sovmorgon serveras en slät kopp te eller kaffe för att vi sedan skall kunna njuta i pool- och spa-avdelningen (för den som vill).  En bit in på förmiddagen serveras en rejäl brunch, därefter är vi redo att ta del av någon av slottets alla aktiviteter.

På eftermiddagen tar vi farväl av Chateau de Farcheville och åker med egen buss till Paris/Charles de Gaulle.

19.30 Avresa med SAS till Stockholm från Paris/CDG -flygplatsen.
21.55 Ankomst till Stockholm/Arlanda.*

*Strax efter annonsen kom ut i Gods & Gårdar, ändrade Norwegian sina flyg från Orly- till CDG-flygplatsen. Vi valde då SAS som har något bättre flygtider.

Ciceron

  • Erika Funke

    Erika Funke, chefredaktör på inrednings- och livsstilsmagasinet Gods & Gårdar, har arbetat med olika specialtidningar inom konst, antikviteter och byggnadsvård sedan 1995 (Antikvärlden, Gård & Torp, Hem & Antik, Gods & Gårdar). Sedan 2009 har hon verkat som chefredaktör med ett brett kontaktnät inom antikbranschen, och ett nära samarbete med experterna från svt:s Antikrundan.