Kulturstaden München – Unlimited Travel Production
München / Tyskland

Kulturstaden München

19 – 22 april 2018
München är en av världens främsta museistäder, med forntida och antika samlingar från Mellanöstern, Främre Asien och Medelhavsområdet. För dessa samlingar byggde man redan i början av 1800-talet praktfulla nyklassicistiska museibyggnader och kring dessa har sedan en "museistad" vuxit fram under 1800-1900 och 2000-talen. Münchenarrangemangen görs i samarbete mellan Academica by UTG och Antikskolan på Stockholms Auktionsverk.

Avgång

19 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

23 800 SEK

Ingår i resan

 • Direktflyg  med Norwegian Stockholm-München t/r
 • Tre nätter i del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Tre buffetfrukostar 
 • 1 tvårätters lunch (dryck ingår ej)
 • Samtliga transporter enligt programmet
 • Entréer till samtliga besöksmål nämnda i programmet 
 • Hörselutrustning 
 • Svensktalande ciceroner under hela arrangemanget

Tillval

 • Enkelrumstillägg 1 990 kr

Mer information

 • Endast 25 platser på denna resa
 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program En resa genom en av världens främsta museistäder

Torsdag 19 april

Avresa från Arlanda med NORWEGIAN kl. 10.30 

Ankomst MÜNCHEN kl. 12.40 

Buss hämtar och tar gruppen till hotell Ruby Lily, ett nybyggt och mycket modernt centralt beläget hotell med härlig frukostbuffé och kvällsrestaurang. Under eftermiddagen blir det en kort promenad till Staatliche Antikenssammlungen och skulpturmuseet Glyptothek München, vars mest berömda verk är gavelskulpturerna från Athena Aefaiatemplet på ön Aegina utanför Athen. Kvällen på egen hand.

Fredag 20 april

Heldagsutflykt med buss till Prien am See och vidare med färja till Herrenchiemsee. Kungariket Bayerns mest kände/ökände regent var Ludwig II, en stor kulturmecenat som bland annat var främste sponsor till Richard Wagner (och lät för honom uppföra Bayreuthoperan). Ett antal mer eller mindre fantasifulla och grandiosa slottsanläggningar uppfördes också av Ludwig II.

I närheten av München, på en ö i Chiemsee, ligger Ludwig II:s kopia av den franske Ludvig XIV:s Versaille, Scloss Herrenchiemsee, som dock aldrig fullbordades men där Ludwig II:s spegelsal är större än den i Versailles. Gemensam lunch i Prien am see. Åter till München på seneftermiddagen. Kvällen på egen hand.

Lördag 21 april

Kort promenad från hotellet till Alte & Neue Pinakothek. Dessa två museer räknas till några av världens finaste konstmuseer, med bl.a. framstående verk av da Vinci, Dürer, Rafael, Pieter & Jan Brueghel, El Greco, Rubens, Hals, Rembrandt, Poussin, Boucher, Chardin, Gainsborough, Angelica Kauffmann, William Turner, John Constable, Caspar David Friedrich, J. C. Dahl, Courbet, Böcklin, Manet, Monet, Renoir, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Klimt, Schiele, etc. Lunch och middag på egen hand. 

Söndag 22 april

Kort promenad från hotellet till Moderne Pinakothek. Museet hyser verk av bland andra Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Rene Magritte, Joan Miró, Franz Marc, Max Beckmann, Vasilij Kandinskij och Andy Warhol. Under eftermiddagen blir det även ett besök till Konsthallen Haus der Kunst. Denna konsthall öppnades ursprungligen 1937 under beteckningen Haus der Deutschen Kunst och var en av Tredje Rikets främsta propagandabyggnader, där man vid invigningen på 1930-talet visade bildkonst i nationalsocialistisk smak.

Avresa från MÜNCHEN kl. 21.10 

Ankomst Arlanda kl. 23.20

Ciceroner

 • Jan O.M. Karlsson

 • Anna Konvicka

 • Anna-Kaisa Summanen Öhgren

 • Boende Ruby Lilly

  München är en mycket välbesökt kultur- och kongresstad. Som regel har hotellen i München små rum. Detta gäller även för det hotell vi valt, men för oss var Ruby Lilly ett självklart val efter många hotellinspektioner. Ruby Lilly är ett nybyggt hotell med ett fantastiskt läge, ca 10-15 minuters promenadavstånd till samtliga museer (utom till Haus der Kunst, men dit åker vi med buss)

  och med en mycket bra standard, modern glasad inredning (bl.a. glasvägg till duschen) samt med ljudisolerade rum i ett tryggt och trevligt område. Dock finns det inte separata bäddar, vilket också är rätt vanligt för flertalet hotell i München. Sängarna är däremot stora (breda) och bekväma och man har eget täcke.