Långweekend till bergsgorillorna i Uganda – Unlimited Travel Production
Kigali/Bwindi National Park / Rwanda/Uganda

Långweekend till bergsgorillorna i Uganda

23 – 26 november 2018
Följ med på en långweekend med Gorillasafari i Rwanda/Uganda, ledd av vår svensktalande expertguide Kristofer Zachrisson samt lokala rangers.

Avgång

23 november 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

32 900 SEK

Detta är en unik resa för dig som vill se bergsgorillorna under en långweekend. Våra kunder som på nära håll har sett gorillorna i dess riktiga miljö, beskriver det som en nästan religiös upplevelse.

Med Kristofer som ciceron på plats, får vi en unik inblick i bergsgorillornas värld. Kristofer har lång erfarenhet och kunskap om bergsgorillorna och har lett många safariturer, bland annat i Volcanoes National Park i Rwanda och Bwindi National Park i Uganda.

Ingår i resan

 • Flyg Stockholm – Kigali t/r inklusive flygskatter

 • Samtliga transfers och transporter
 • 3 övernattningar
 • 8 måltider enligt program
 • Gorillatillstånd i Uganda och entré till folkmordsmuseet i Kigali
 • Svensk ciceron
 • Lokala rangers på plats

Tillval

 • Enkelrumstillägg 3 500 kr

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll
 • Denna resa har ett minimiantal på 8 personer

Program

23 november
Ankomst Kigali / Rwanda kl. 19.35. Ni möts upp på flygplatsen av er chaufför/guide Martin och er svenska ciceron Kristofer. Transfer till och övernattning på Lemigo Hotel 4*, Kigali. (Ca 20-30 minuter) Middag på egen hand denna kväll, hotellet har fyra restauranger. http://www.lemigohotel.com/

 24 november
Frukostmöte med Kristofer. Förmiddag stadsrundtur i Kigali inklusive besök på folkmordsmuseet. Efter stadsrundturen vidare till norra Rwanda där vi äter lunch på en lodge med härlig utsikt över de 5 Virungavulkanerna (ca 3tim). Vi fortsätter in i Uganda och vidare till vår lodge (4 - 5 tim) som har en makalös utsikt över "Lake Mutanda" - en av områdets vulkansjöar. Vi bor på Chameleon Hill Lodge. http://chameleonhill.com/  F, L, M 

25 november
Gorillavandringsdagen är här! Pickniclunch medtages på denna vandring. Det är starkt rekommenderat att man är i god fysisk form då denna vandring görs i regnskog, ofta i lerig terräng och vandringen kan ta större delen av dagen (6 - 10 tim).  Efter en dag fylld av upplevelser och minnen för livet vänder vi åter tillbaka till lodgen för en avslutningsmiddag och en sista övernattning. http://chameleonhill.com/ F, L, M 

26 november
Efter frukost åker vi tillbaka till Rwanda, vi stannar till i provinshuvudstaden Musanze i Rwanda och besöker det lilla men mycket informativa "Dian Fossey museet". Vidare till Kigali med pickniclunch utefter vägen, väl i Kigali tar vi eftermiddagste / kaffe på välkända "Hotel Milles Collines" om tiden så medger. Hotellet är mer känt som "Hotel Rwanda" efter Hollywoodfilmen med samma namn. Restid från Uganda till Kigali ca 7 - 8 timmar beroende på tidsåtgång vid gränsen. Flyg hem på kvällen kl. 20.45. F, L

Ciceron

 • Kristofer Zachrisson

  Kristofer har lång erfarenhet och kunskap om bergsgorillorna och har lett många safariturer, bland annat i Volcanoes National Park i Rwanda och Bwindi National Park i Uganda. Kristofer besökte Rwanda första gången 1977 och är uppvuxen i Zimbabwe och Tanzania, där hans föräldrar var missionärer. Kristofer har studerat vid universitet i Uppsala (Arkeologi, historia, ekonomi samt u-landskunskap) och har arbetat som i guide i över 20 år varav 13 i Rwanda och Uganda.

 • Boenden Lemigo Hotel

  Detta populära hotell nära flygplatsen i Kigali ligger mindre än 3 km från Kigali Convention Centre och Stade Amahoro. Union Trade Center och Kigali Genocide Memorial Centre ligger också mindre än en mil härifrån.

  Lemigo Hotel är ett hotell med 4 restauranger, ett fullständigt spa och ett kasino. Här ingår engelsk frukost, gratis wi-fi i allmänna utrymmen och gratis parkeringsservice. Här erbjuds dessutom en utomhuspool, ett gym och en bar/lounge.

 • Boenden Chameleon Hill Lodge

  Detta familjära hotell ligger inne i Bwindi National Park med en spektakulär utsikt över Lake Mutanda och Virungabergen. Här känner man sig ompysslad av trevlig personal och god mat.

  Rummen är stora och har alla faciliteter man behöver för att förbereda sig inför eller ta igen sig från ett gorillasafari. Som namnet säger så kan man ibland se kameleonter på plats.