Privata Affärer New York – Unlimited Travel Production
New York / USA

Privata Affärer New York

19 – 24 oktober 2018
Följ med Privata Affärer till New York under fem intressanta dagar tillsammans med chefredaktör Fredrik Lindberg. New York är världsekonomins mecka med New York Stock Exchange och Nasdaq samt några av världens största banker. På Manhattan finns många av världens dyraste våningar, byggnader och hotell. Här sjuder det av verksamhet och staden är en fantastisk inspirationskälla för alla med stora drömmar.

Avgång

19 oktober 2018

Reslängd

6 dagar

Prenumerantpris

24 900 SEK

Only the sky is the limit! Frank Sinatra hade en poäng när han sjöng ”if you can make it here - you can make it everywhere”. New York har också några av de bästa restaurangerna, coolaste barerna och de mest exklusiva butikerna i världen, så välkommen hit och upplev städernas stad.

Ingår i resan

 • Flyg med SAS Arlanda – New York t/r.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet t/r.
 • Del i dubbel/twinrum på Washington Square Hotel inklusive frukost.
 • Buss och tunnelbanekort
 • Inträde till Freedom Tower
 • Båttur på Hudsonfloden
 • Inträde till museum och föreläsning enligt program
 • Seminarium och möten enligt program
 • 2 middagar inklusive 2 glas vin/öl
 • 3 luncher inklusive 1 glas vin/öl
 • 5 dagar med svensktalande guide som berättar om New York och om livet på Manhattan

Tillval

 • Enkelrumstillägg 4 900 kr
 • Dricks
 • Reseförsäkring och avbeställningsförsäkring för de som önskar

Mer information

 • Denna resa är räknad på ett minimiantal av 20 personer
 • Pris för prenumerant 24 900 kr per person i dubbelrum
 • Pris för icke prenumerant 25 900 kr per person i dubbelrum
 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll
 • Glöm inte att beställa ESTA vilket görs här

Program Staden för alla med stora drömmar

Fredag 19 oktober

Avresa från Arlanda med SAS kl. 12.25 Ankomst Newark airport /New York kl. 14.55

Vår svensktalande guide möter upp på flygplatsen och därifrån åker vi privat buss till Washington Square Hotel där vi checkar in. Vi möts upp av hotellets VD, Sonny Christopher som under välkomstdrinken berättar om hur det är att driva hotell i New York med allt vad det innebär. Gemensam middag på det trevliga White Oak Tavern som ligger med 5 minuters promenad från hotellet.

Lördag 20 oktober

Frukost
En dag att upptäcka och kanske återupptäcka New York. Vi börjar dagen med ett besök på Museum of American Finance där vi får en föreläsning av en av museets intendenter, exklusivt för Privata Affärer. Efter det tar vi en båttur och ser Manhattan, Brooklyn och New Jersey samt Frihetsgudinnan från vattnet, ett mycket trevligt sätt att få en översikt över staden. Vi går i land lite längre upp på Manhattan och äter lunch på det berömda Café un deux trois, som ligger i närheten av Times Square. Efter lunch visar vår guide några ”måsten” på Manhattan, bland annat det fashionabla 5:e avenyn, Central park och Rockefeller Center.

Kvällsutbudet är digert. Värm upp med en broadwaymusikal eller sportevenemang. Välj och vraka mellan restauranger som erbjuder mat från alla världsdelar samt barer av alla de slag. I New York finns det alltid något som passar just din stil och smak. Vi hjälper gärna till att boka biljetter eller beställa bord på några av New Yorks klassiska restauranger såsom Nobu, Balthazar, Gramercy Tavern m.m.

Söndag 21 oktober

Frukost
Staden är enorm och med en blixtvisit som denna, har vi valt ett axplock ur ett överflöd. Vi besöker Ground Zero som har fått en speciell betydelse för världen efter 9/11 och nya Twintowers/World Trade center – Freedom Tower. Här ligger nya Transportation Hub och Oculus som båda är byggda av Skanska. Genom Transportation Hub reser 250 000 personer varje dag och Oculus är ett unikt landmärke som krävdes 11 500 ton stål för att bygga, lika mycket som 270 tunnelbanevagnar. Efter det åker vi upp i Freedom Tower och njuter av utsikten över stora delar av New York och New Jersey. Det finns också möjlighet att uppleva 9/11 museet som också ligger i området. Vi äter en gemensam lunch på en lokal restaurang. På vägen tillbaka till hotellet upplever vi de legendariska stadsdelarna China Town, Little Italy och SOHO som har många unika och exklusiva butiker. Även denna kväll finns möjlighet att välja mellan alla spännande restauranger och aktiviteter staden erbjuder.

Måndag 22 oktober

Frukost
Denna dag ägnar vi åt det finansiella New York. Morgonen inleds med ett seminarium där vi får möta representanter för Swedish-American Chambers of Commerce och intressanta svenska New Yorkföretagare. Därefter besöker vi Wall Street med byggnader som sträcker sig från 1700-tal till nutid.

Lunch intar vi gemensamt på berömda Fraunces Tavern som är en av New Yorks äldsta restauranger. Här intar många av finansvärldens tungviktare sina luncher. Efter lunchen besöker vi Federal Reserve Bank of New York vars historia är mycket intressant och vi får dessutom bese den berömda guldreserven som förekommit i många filmscener genom åren. Avslutningsmiddag på Carmine´s som är en klassisk italiensk restaurang i Midtown, med god mat och hög stämning.

Tisdag 23 oktober

Frukost
Denna förmiddag får vi ett privat möte med en Senior Vice President för investeringar på UBS Global Wealth Management, som berättar om nyheter, trender och möjligheter inom sitt område.

Avresa till flygplatsen ca 13.30.

Avgång från Newark Airport/New York med SAS kl. 17.20

Ankomst Arlanda kl. 07.15 onsdag 24 oktober.

 

Ciceroner Privata Affärers chefredaktör är din guide

 • Fredrik Lindberg

  Fredrik är chefredaktör och stf ansvarig utgivare för Placeringsguiden. Han är även redaktör för Privata Affärer.

 • Gunilla Lindblad

  Vår ciceron på plats i New York under hela resan är Gunilla Lindblad. Denna fyrfaldiga omslagsflicka för amerikanska Vogue är idag New Yorkbo och guide sedan 20 år tillbaka.

 • Boende Washington Square Hotel

  Washington Square Hotel är ett 4-stjärnigt och familjeägt hotell som funnits sedan 1902. Med sitt unika läge vid Washington Square park är det ett mycket populärt hotell med många återkommande gäster från hela världen. Rummen är relativt stora för att vara i New York och har de flesta faciliteter man kan önska sig.

  Många lokalbor kommer till hotellets restaurang, North Square, för att äta frukost, lunch eller middag då restaurangen alltid varit känd för sin mat och atmosfär.

  Greenwich Village är och har alltid varit ett av de mer trendiga områdena på Manhattan med ett oändligt utbud av barer, restauranger, jazzklubbar och shopping.

  Det har bott många kända musiker, artister och skådespelare på hotellet genom åren, bl.a. har Buddy Holly, Bod Dylan och Rolling Stones bott på här under 60-talet.