Roma – La Dolce Vita – Unlimited Travel Production
Rom / Italien

Roma – La Dolce Vita

4 – 8 april 2019
Möt våren i Rom under några fashionabla dygn i andan av ”La dolce vita” tillsammans med vår kunniga kultur-ciceron Ann-Louice Dahlgren. Hon tar oss genom historiens, glamourens och de legendariska mästarnas villande fotspår i Roms evigt pulserande hjärta - Fendi, Bulgari, Biagiotti, Fellini, Anita Ekberg, Cinecittà, historiska palats och platser, handplockade restauranger, klassisk musik och dignande blåregn.

Avgång

4 april 2019

Reslängd

5 dagar

Pris

22 800 SEK

Vårens fräschör och ljus smeker stadens ockrafärgade gränder då vi vävs in i ett scenario av modehus, musik, filmhistoria, nostalgi, charm, romantik och bevingad historia. De färgstarka visuella intrycken varvas med soldränkt italiensk mat och vin på pittoreska restauranger, spännande möten, italiensk modehistoria om Bulgari, Laura Biagiotti och Fendi.

Ann-Louice Dahlgren eskorterar oss till och informerar oss om speciellt utvalda kulturella platser samt kåserar om och runt ljuva livet då och nu i Rom. Vi bor på femstjärniga lyxhotellet Grand Hotel de la Minerve - ett stenkast från Pantheon.

Ingår i priset

 • Flyg från Stockholm till Rom t/r
 • Ann-Louice Dahlgren ciceron
 • Busstransfers
 • Del i dubbelrum på 5* hotell
 • Aperitivo
 • Två luncher och tre middagar på utvalda restauranger
 • Besök enligt program
 • Palazzo Doria Pamphili, visning o konsert
 • Cinecittá visning

Tillval

Enkelrumstillägg 2 800 SEK

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll
 • Minsta antal för denna resa är 20 deltagare.
 • Flygtider:
 • 4 april, avresa med SAS från Stockholm/Arlanda kl. 08.40, ankomst Rom/Fiumicino kl. 11.50 
 • 8 april, avresa med SAS från Rom/Fiumicino kl. 14.30, ankomst Stockholm/Arlanda kl. 17.40 

Program

Dag 1 - torsdag 4 april

Direktflyg från Arlanda med SAS kl 08:40, ankomst Rom/Fiumicino kl 11:50.
Busstransfer från Fiumicino till Grand Hotel de la Minerve invid Pantheon och check in.
Med betagande utsikt över Pantheon utbringar vi en välkomstskål och intar en sen lunch på hotell Minervas takterrass alltmedan ciceron Ann-Louice Dahlgren berättar om vad vi kommer att uppleva tillsammans de närmaste dagarna.
Efter en stunds sen eftermiddagsvila alternativt strosande i hotellets omgivningar i Roms historiska hjärta beger vi oss på gemensam kvällspromenad via barock-kyrkan Santa Andrea della Valle (I denna teatraliska kyrka utspelade sig första akten i Puccinis opera Tosca) till kvällens middag på enkla och rustika Trattoria der Pallaro där charmigt galna Signora Paola tar emot oss på sitt ur-romerska vis.

Dag 2 - fredag 5 april

Efter frukost vandrar vi tillsammans mot Roms klassiska modekvarter runt Spanska Trappan där vi besöker några av de romerska modefamiljernas butiker och får höra deras historia berättad. 

Vi gör besök hos bland andra Bulgari, Laura Biagiotti och inte minst gör vi ett exklusivt besök i Palazzo Fendi. Vi njuter sedan en gemensam lunch på Palazzo Fendis terrass. 
På eftermiddagen erbjuds vi en unik möjlighet att besöka kulturhuset Fondazione Alda Fendi Esperimentale,  inrymt i Palazzo Roccagiovine, på Trajanus forum vid Forum Romanum, med antika utgrävningar och design av Jean Nouvel.

På kvällen vandrar vi via Campo del Fiori med kort stopp på en enoteca vid Piazza Farnese för att sedan fortsätta över bron Ponte Sisto till Trastevere  för gemensam trerätters-middag på restaurang Taverna Trilussa där bröderna Massimo och Maurizio serverar det bästa ur det klassiska romerska köket kombinerat med gott urval från deras gedigna vinlista.

Dag 3 - lördag 6 april

Efter frukost åker vi med buss till Cinecittà för guidad tur på Roms mest klassiska filmmark; Italiens berömda filmstudios som en gång kallades ”Hollywood vid Tibern” där klassiska storfilmer från Ben Hur via Gangs of New York till Bond blivit till.

Alla italienska regissörer har arbetat här och Cinecittà var Fellinis hemvist då han i studio 5 spelade in större delen av sina filmer och lät t ex bygga upp hela Via Veneto för scenerna i La dolce vita. Anita Ekberg kom till Cinecittà redan 1955 då hon spelade in Krig och fred med Audrey Hepburn. Före vår retur till hotellet intar vi lunch i en del av det som var set under inspelningarna av TV-serien ”Rome” - Il Caffè di Cinecittà. Retur till hotellet. Tidig kväll promenerar vi till undersköna Palazzo Doria Pamphili för guidad tur i palatset med dess unika konstsamling; Caravaggio, Rafael, Guercino etc. Besöket avslutas med en klassisk kammarkonsert - arior av kompositörerna Vivaldi, Corelli, Rossi m.fl. 

Efter konserten går vi tillsammans en kort promenerad till det judiska kvarteret il Ghetto där vi på Piazza Margana intar gemensam middag på restaurang Taverna degli Amici.

Dag 4 söndag 7 april

Fri förmiddag för eventuellt egna aktiviteter. Ann-Louice Dahlgren informerar och tipsar gärna om vad, var och hur. Efter lunch möts vi upp vid hotellet för att under vår söndagspromenad ta eftermiddagskaffe på en av Roms mest kända kaffebarer på Piazza Sant’Eustacchio. Vidare promenad i romarnas ”vardagsrum” Piazza Navona, vi upplever Caravaggio-målningar i Chiesa San Luigi dei Francesi sedan via Piazza di Pietra, till Fontana di Trevi och till Via Veneto för en avslutningsaperitivo på terrassen på legendariska Hotel Hassler eller alternativ. Kvällen fri. För de som vill middag på restaurang Othello, där bland andra Ettore Scola och Fellini och tillbringade många kvällar.

Dag 5 måndag 8 april

Efter frukost check out och busstransfer från hotellet ca kl 11.00. Avresa med SAS från Rom/Fiumicino kl 14:30, ankomst Stockholm Arlanda kl 17:40.

Vänligen notera att programmet eventuellt kan komma att ändras.

Obs! Viktigt med bra skor då vi promenerar mycket.

Ciceron

 • Ann-Louice Dahlgren

  Vår ciceron Ann-Louice Dahlgren har bott i Rom i femton år där hon arbetat för italienska televisionen RAI och i många år med klienter från italiensk och internationell filmvärld – från Anita Ekberg till Roman Polanski. Hon har även uppburit rollen som kulturansvarig vid Sveriges ambassad i Rom och är författare till böckerna ”Resa till Rom” och ”Italiensk afton”.

 • Boende Grand Hotel De La Minerve

  Det femstjärniga lyxhotellet Grand Hotel De La Minerve ligger i en 1600-talsbyggnad mitt i Roms historiska nav och endast ett stenkast från Pantheon, 450 meter från Piazza Navona och 15 minuters promenad från Spanska Trappan och shoppingkvarteren.

  Hotellets magnifika ”Roof Garden” bjuder på italienskt och internationellt kök, spektakulär utsikt och undersköna solnedgångar. Hotellrummen är elegant inredda med minibar och platt-tv. Badrummen har lyxiga badprodukter. Hotellet har luftkonditionering och gratis WiFi i alla utrymmen.