Wellnessresa Italien med Annette Lefterow – Unlimited Travel Production
Riccione / Italien

Wellnessresa Italien med Annette Lefterow

18 – 23 september 2018
Följ med Annette Lefterow på en unik wellnessresa till Italien. Vi reser till Riccione på den italienska nordkusten, staden som har allt från vykortsvackra stränder till mysiga gator med inbjudande caféer och restauranger. Det här är den ultimata må bra-resan med fokus på wellness. Vi tränar yoga, pilates och dans och njuter av det italienska köket.

Avgång

18 september 2018

Reslängd

5 dagar

Pris

15 500 SEK

Det blir en händelserik vecka där vi blandar fysiska aktiviteter som yoga med shopping och utflykter till spännande kulturella platser. Dessutom får vi med hjälp av italienska experter lära oss att göra äkta italiensk pasta och den förföriskt goda glassen, gelato. Självklart finns det även tid över att lära känna Riccione lite närmare eller att koppla av i hotellets spa-avdelning.

Ingår i resan

 • Flyg tur och retur från Stockholm

 • Transfer i Italien
 • Boende del i dubbelrum

 • Dagligt inträde på hotellets SPA

 • All träning enligt program

 • Alla föreläsningar

 • Matlagningskurs

 • Guidade besök i San Marino och Bologna

 • Besök på Technogym

 • Välkomstmiddag och två luncher

 • Ytterligare två middagar på hotellets restaurang

Tillval

 • Enkelrumstillägg 1 700 kr

Mer information

Program

På denna resa får du uppleva Annettes wellness-Italien. Vi befinner oss i den mysiga staden Riccione, i regionen som kallas för The Wellness Valley. Det blir med andra ord inte mer wellness än så här. Vi varvar yoga, pilates, dans och intressanta föreläsningar med italiensk mat och härliga upplevelser. Här i Italien går Annette under namnet La Regina del Wellness och hon oss med till sina hemliga smultronställen.

Det blir fem fullspäckade dagar med möjlighet att uppleva platser som San Marino, Rimini och Bologna. Naturligtvis har du även egentid, tid som med fördel tillbringas på hotellets spa-avdelning eller med en proffsigt fräst espresso stretto och en bra bok på ett av Ricciones mysiga caféer.

Besök på Technogym

Technogym är på många sätt initiativtagare till hela wellness-konceptet och vi får möjligheten att träna på deras stora anläggning följt av en härlig lunch.

Matlagningskurs

Vi besöker en traditionell italiensk gård, agriturismo, för en matlagningskurs. Vi börjar i grönsaksträdgården där vi själva plockar ekologiska grönsaker och fortsätter till köket där vi lär oss hur man tillagar traditionell italiensk pasta. Dessutom blir det gelato och vin!

Besök i San Marino

Vi får en guidad tur i längs medeltida gator i historiska San Marino, njuter av ett flertal vackra byggnader, höga torn och en hisnande panoramautsikt över den adriatiska kusten. Under promenaden stannar vi även till vid den antika Porta St. Francesco och Saint Marino-katedralen. Det finns även tid för shopping och sightseeing.

Besök i Bologna

Vi börjar med en guidad tur i Bologna och besöker sedan Eataly World, en gigantisk italiensk bondens marknad. På ett område av 100 000 kvadratmeter ryms bland annat 47 restauranger och barer, 40 odlingar och 22 trädgårdar. Vi avnjuter en god lunch och avslutar kanske med lite shopping?

 • Boende Ambasciatori Hotel

  Fyrstjärniga Ambasciatori Hotel ligger precis vid strandpromenaden och bara ett stenkast från hjärtat av Riccione - Viale Ceccarini - där du hittar stans bästa restauranger och butiker. 

  Hotellet är nyrenoverat och vi bor i ljusa och moderna rum med balkong och havsutsikt. På hotellet finns det en utomhuspool och ett fint spa med flera olika pooler, bastu och relax. Wi-Fi finns tillgänglig på hela hotellet och är gratis.