Allt om Mat i Champagne – Unlimited Travel Production
Paris / Frankrike

Allt om Mat i Champagne

Under fyra innehållsrika dagar, tar vår ciceron, Michaela Jolin, med oss på en härlig resa i Champagne. Vi kommer att röra oss i denna fantastiska vinregions hjärta. I staden Reims, där vi kommer att bo under vistelsen, ligger några av de allra största och mest berömda champagnehusen.

Vi är exklusivt inbjudna till två av de allra finaste husen; Veuve-Clicquot och Ruinart, där vi, som VIP-gäster, får ta del av hur tillverkningen går till och självklart smaka på dessa ädla bubblor. Vi kommer även besöka champagnehuset Pommery, som anses vara ett av det vackraste. I Reims finns en magnifik katedral, där många kungar krönts under årens lopp, som vi också passar på att besöka.

Som en kontrast till den storskaliga champagneproduktionen får vi även möjlighet att besöka en vinbonde, som berättar om livet och produktionen på sin gård.

I Hautvillers får vi höra den fantastiska historien om Dom Perignon och se hans gravplats. Här avnjuter vi även ett glas Dom Perignon och ett parti boule och njuter av det franska landskapet.

Under vistelsen avnjuter vi goda måltider tillsammans. Det kommer även finnas möjlighet att besöka restauranger på egen hand, för den som önskar. Vi hjälper då till med förslag och bokningar av dessa.

Ingår i priset

 • Flyg Stockholm-Paris tur och retur
 • Logi i dubbelrum i tre nätter på 4-stjärniga Hotel La Paix i Reims
 • Chefredaktören för Allt om Mat, Suzanne Ribbing 
 • Ciceron Michaela Jolin 
 • Lokala guider (engelsktalande)
 • Lokala transporter med privat buss
 • Guidad tur i katedralen i Reims
 • Två VIP-visningar och provsmakningar på champagnehusen Veuve Clicquot och Ruinart följt av en lunch 
 • En visning på Pommery med provsmakning 
 • Visning och provsmakning hos en lokal vinbonde följt av en lunch på en lantlig restaurang
 • Utflykt till Hautvillers, med guidad tur i Dom Perignons fotspår, följt av boulespel, inklusive ett glas Dom Perignon.
 • Smörgås och mineralvatten vid ankomsttransfern
 • Två luncher inklusive dryck (varav en lantlig lunch och en i  anslutning till besöken på Veuve Clicquot eller Ruinart enligt ovan)
 • Två middagar på restaurang i Reims inklusive dryck
 • Till luncher och middagar ingår: 2 glas vin, vatten, kaffe/te

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program Vi upplever Champagne

Torsdag den 18 oktober

Avresa från Stockholm/Arlanda 10.40

Ankomst Paris/Charles de Gaulle 13.10

Vår ciceron Michaela Jolin möter och vi tar oss med privat buss till Reims. På bussen bjuds det på smörgås och mineralvatten, så att vi står oss till kvällens middag. Vi checkar in på vårt 4-stjärniga Hotel De La Paix i centrala Reims. Under eftermiddagen tar vi en kort promenad i staden och besöker den magnifika katedralen, där flera franska kungar har krönts. Middagen intages på en traditionell fransk bistrod i Reims.

Fredag den 19 oktober

Frukost på hotellet.

En av resans främsta höjdpunkter är våra VIP-besök på inte mindre än två Champagnehus, Veuve Clicquot och Ruinart, i Reims. Här får vi privata rundvisningar, bjuds på lunch i närheten och självklart blir det provsmakning av husens flaggskepp. Dessa VIP-besök är exklusivt framtaget för Allt om Mat’s läsare och erbjuds vanligtvis inte för privatpersoner och grupper. 

Middag på lokal, trevlig restaurang i Reims.

Lördag den 20 oktober

Frukost på hotellet.

Vi beger oss till Champillon och börjar vår dag med ett besök hos en liten champagneproducent för att se småskalig produktion och få möjlighet att sitta tillsammans med vinbonden och smaka hans viner.


Lunch på en lantlig restaurang.

Efter lunchen fortsätter vi till Hautvillers, där vi får en guidad rundtur i byn för att höra den fantastiska berättelsen om Dom Pierre Pérignon. Vi får även se hans gravplats. För att komma i lite fransk stämning spelar vi boule i naturskön miljö. Som avslutning njuter vi av ett härligt glas Dom Pérignon.

Denna kväll har man två val när det gäller middagen på egen hand:

Besök på någon av alla fina restaurangerna Reims eller njuta av Arnaud Lallements exceptionella matlagningskonst i en av Frankrikes bästa restauranger 3* L’Assiette Champenoise – Måste förbokas i god tid innan avresa. Vi bistår med bordsbokningar.

Söndag den 21 oktober 

Frukost på hotellet. 

Denna förmiddag finns det egen tid att strosa runt på egen hand samt intaga lunch på någon restaurang eller brasserie, som finns i närheten av hotellet. Vi kan till exempel rekommendera: Apostrophe, Les 3 Brasseurs och Côté Cuisine. Det går även bra att äta på vårt hotell. Vår ciceron, Michaela kan stå till tjänst vid eventuella förbokningar.

Vi avslutar vår vistelse med ett besök på champagnehuset Pommery, med en visning följt av en provsmakning, så att det är det sista smakminnet vi får med oss härifrån är champagne.
Här tar vi farväl av Champagne och samlar vår upplevelser och intryck som vi kan ta fram och njuta av en lång tid framöver!

 

Flyg från Paris flygplats Charles de Gaulle kl.18.55

ankomst Stockholm Arlanda kl.21.20

Önskar ni förboka restauranger de kvällar ni har till fritt förfogande i programmet, står vi gärna till tjänst att ordna detta. I denna lista ser ni förslag på trevliga restauranger. Vänligen notera att det är högsäsong i Champagne denna tid, så det är bra att göra sin bokning så snart som möjligt.

Restaurangförslag i Reims

L’ASSIETTE CHAMPENOISE
40 avenue Paul Vaillant Couturier – TINQUEUX (suburb of Reims)
+33 (0)3 26 84 64 64
3 Michelin *

En fantastisk matupplevelse. Restaurangen är klassificerad som en av de15 bästa i världen. Det är inte bara en måltid, det är en gastronomisk resa.

LE CRYPTO
14 place du Forum – 51100 REIMS
+ 33 (0)3 26 25 27 81

Kocken Frederic Dupont har satt ihop en delikat meny med hemlagade rätter med lokala råvaror, som serveras I en trevlig miljö.

LA TABLE AMOUREUSE
6 rue Gambetta
51100 REIMS
+ 33 (0)3 26 89 12 12

Mindre restaurang med mycket personlig stil och mycket god mat i fransk stil, där man noga väljer viner som passar.

LE PARC DES CRAYERES
64 boulevard Henry Vasnier – REIMS
+33 (0)3 26 24 90 00
2 Michelin*

Inhyst i en imponerande herrgård med utsikt mot en pampig vacker park. Här serveras superb mat och superba viner!

LE RACINE
6 place Godinot – REIMS
+33 (0)3 26 35 16 95
1 Michelin *

En fantastisk mix av det Franska & Japanska köket, rekommenderas!

LE FOCH
34 boulevard Foch – REIMS
+33 (0)3 26 47 48 22
1 Michelin *

Belägen i city och hjärtat av Reims. Kvalitets-gastronomi till överkomliga priser!

LE JARDIN DES CRAYERES
7 avenue du Général Giraud - REIMS
+33 (0)3 26 24 90 90

The “Domaine les Crayères” deluxe brasserie. Generöst med mat serveras i en mix av traditionell och trendig atmosfär, toppenservice och med en ljuvlig utsikt över trädgården.

VERSION ORIGINALE
25 bis Rue du Temple 51100 Reims
+33 (0)3 26 02 69 32

Fransk utsökt mat - mysig lokal och amtosfär.

LE PRE CHAMPENOIS
1 rue Jean-Jacques Rousseau - REIMS
+33 (0)3 26 24 27 15

God mat och trevlig atmosfär.

LE BOCAL
27 rue de Mars – REIMS
+33 (0)3 26 47 02 51

En pytteliten restaurang, lokalen hör till en fiskhandlares kontors ”bakficka” & här serveras skaldjursrätter och ostron av hög kvalitet.

LES TROIS BRASSEURS
73 place D’Erlon – REIMS
+33 (0)3 26 47 86 28

Letar man efter en god härlig sallad, en “choucroute” (sauerkraut) eller en hembryggd öl I en cool lokal och atmosfär har man kommit till det rätta stället!

NOT: Vi rekommenderar att förboka restauranger i god tid, eftersom dessa är några av de mest populära I Reims (med undantag för de 3 brasserierna där förbokning ej är möjlig).

Vill man hellre bara njuta av ett glas champagne och med lite goda tillbehör rekommenderar vi 2 mycket bra vinbarer!

THE WINEBAR
16 place du Forum – REIMS
+33 (0)3 26 05 89 94

Reims mest trendiga vinbar!

LE COQ ROUGE
67 rue Chanzy – REIMS
+33 (0)3 26 85 28 50

Alltid fullt med folk! Ägaren en lokal mindre vinodlare delar med sig av sin kunskap och passion! En varm trivsam atmosfär och goda drycker och tilltugg.

Ciceron

 • Michaela Jolin

  Michaela Jolin är en svensk skådespelare och programledare i SVT. Under en längre tid bodde Michaela i Italien, där hon studerade konstvetenskap och språk. Jolin har en filosofie kandidatexamen i konstvetenskap, italienska och franska. Tillsammans med Bengt Lagerkvist ledde hon under flera säsonger i slutet av 1900-talet konstfrågesport-programmet Konstfrågan i Sveriges Television. Michaela är auktoriserad Stockholmsguide samt utbildad reseledare och har även verkat som guide på många museer i Stockholm, bland annat Prins Eugens Waldemarsudde.

 • Boende Hotel La Paix

  Detta 4-stjärniga hotell är beläget centralt i staden Reims med närhet till restauranger, shopping och den magnifika katedralen. Hotellet kombinerar det moderna med det kulturella arvet. 

  Alla rum med fri wi-fi. Hotellet har egen bar och restaurang, terrass, samt en inomhuspool.