Bourgogne med Peder Lamm och Gustaf Hamilton – Unlimited Travel Production
Paris / Frankrike

Bourgogne med Peder Lamm och Gustaf Hamilton

Följ med Peder Lamm och Gustaf Hamilton på en resa till magiska Bourgogne. Regionen där några av Frankrikes bästa viner framställs.

Kom och få en smak av det riktiga franska ”Art de Vivre” i Bourgogne mellan stad och landsbygd i en kavalkad av byar, vingårdar, renässansslott och små lustslott gömda och glömda bakom vinrankorna i det böljande, bördiga och djupt historiska landskapet.

Tillsammans med den kända tv-profilen och konsthistorikern Peder Lamm och våra vid det här laget välkända lokala experter Laurence och Gustaf Hamilton öppnar vi dörrarna till fantastiska platser där ni blir välkomnade till måltider i privata slott och herresäten. Vi provar naturligtvis också vinerna från detta kanske en av världens mest kända och prestigefyllda vindistrikt och besöker marknader fyllda av lokala produkter.

 

 Maten har inte glömts bort och ni får avsmaka det utmärkta och traditionella Franska köket i gourmetrestauranger, både i den lilla staden Beaune och gömda på landsbygden.

Vi får under resans gång en unik chans till möten med vinmakare, slottsherrar och historiker som delar verkliga berättelser från det aristokratiska och lantliga livet i Côte-d’Or, vilket i kombination med de lokala vinerna och maten göra er resa till Bourgogne till en verkligen autentisk och exklusiv upplevelse.

 

Ingår i priset

 • Flyg med SAS Arlanda-Paris tur och retur
 • Transfers enligt program
 • Två nätter på Hotel de la Poste i Vezelay
 • Två nätter på Hotel de la Poste i Beaune
 • Frukost alla dagar
 • Fyra middagar inklusive 2 glas vin och kaffe
 • Fyra luncher inklusive 1 glas vin och kaffe
 • Inträden till slott och sevärdheter enligt program
 • Ciceroner Peder Lamm och Gustaf Hamilton

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program

Torsdag 11 oktober

Avresa från Stockholm/Arlanda kl 07.15

Ankomst Paris/Charles de Gaulle kl 09.50

Peder Lamm och Gustaf Hamilton vanligt möter upp med buss. Vi sätter direkt kurs på Bourgogne och stannar på vägen hos vänner som arrangerar vinprovning av de närliggande Chablis vinerna samt lunch. Vi beräknas ankomma till vårt hotell "Hotel de la Poste" i den lilla staden Vezelay strategiskt belägen på en bergskam i det böljande landskapet vid 18-tiden. Vi checkar in och får tid att packa upp väskorna och kanske ta en kaffe på ett lokalt kafé innan en tidig middag.

Fredag 12 oktober

Vi börjar dagen med att besöka vår lilla stad Vezelay som har ett betydelsefullt förflutet som sträcker sig tillbaka tusentals år. Basilikan Sainte Marie-Madeleine tillhör UNESCO:s världsarv och är fortfarande del av det fungerande klostret på krönet av staden. Efter Vezelay beger vi oss till staden Tonnerre där vi beskådar den märkliga Fosse Dionne och även intar vår lunch. Vi fortsätter resan efter en välförtjänt lunch till det historiska renässansslottet Tanlay där vi tas emot av familjen de la Chauvinière som visar oss runt i deras fantastiska arvslott. På kvällen äter vi middag med våra vänner Lefebure i deras privata slott Viviers som även har sitt eget Chablis vin.

Lördag 13 oktober

Vi checkar ut och lämnar vårat hotell i Vezelay vid 9.00 och beger oss söderut till den medeltida staden Beaune där vi ånyo ska bo på ett "Hotel de la Poste" men dock inte detsamma.

Vi lämnar in bagaget på hotellet och besöker sedan den berömda marknaden som bjuder på en kavalkad av vin, mat och lokala produkter. Det finns också många små gourmetbutiker med utsökta lokala produkter som kan och ska provsmakas med ett glas vin.

Inspirerade av denna kulinariska fröjd intar vi på egen hand en härlig lunch i en av stadens många mysiga krogar.
Eftermiddagen ägnas åt en guidad tur genom stadens gränder, gårdar och privata palats för att avslutas med lite fri tid för eventuella egna inköp, ett glas vin eller helt enkelt vila på hotellet. Gemensam middag på kvällen blir på Le Caveau des Arches.

Söndag 14 oktober

Idag börjar vi med en privat visning av det berömda Hospices de Beaune som grundades 1443 under Hertig Philip den godes styre och är en av Frankrikes finaste exempel på fransk 1400 tals arkitektur.

Efter visningen beger vi oss lite norrut mot den berömda vinstaden Nuits Saint George för att intaga en exklusiv lunch i ett litet 1700 tals slott mitt bland vinfälten tillhörande en av våra vänner som också råkar vara en av Bourgognes största och kändaste vinfamiljer. När vi nu är i Nuits Saint George passar vi naturligtvis på att prova några viner från detta vinets Mecca och på det berömda vinslottet Clos de Vougeot får också en ordentlig genomgång av vinets hemligheter och vad som gör regionen så väl anpassad för vinodling. Middag intar vi på en liten krog i närheten.

Måndag 15 oktober

Flyget tillbaka till verkligheten går från Charles de Gaulle på kvällen, så vi börjar färden upp redan på morgonen för att på vägen kunna besöka det vackra och mycket välmöblerade Chateau Commarin. Slottet har varit i familjens ägo i över 900 år och vi får en privat guidning av slottets ägare.
Vi stannar också till i den lilla staden Noyers för en sista måltid tillsammans för den här gången. Vi följer naturligtvis med er till CDG för att se till att ni kommer med flyget hem.

Avresa från Paris Charles de Gaulle kl 19.30

Ankomst Stockholm Arlanda kl 21.55

Ciceroner

 • Peder Lamm

  Konsthistoriker och TV-profil.

 • Gustaf Hamilton

  Gustaf har bott i Frankrike i många år och äger tillsammans med sin fru Laurence ett slott i Loiredalen. Gustaf har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin.

 • Boenden Hôtel De La Poste & Du Lion D'or Vézelay

  Hôtel De La Poste & Du Lion D'or var tidigare ett värdshus och ligger nära basilikan Sainte Marie-Madeleine, vilket gör att du enkelt kan utforska detta historiska landmärke och det charmiga området. 

  Alla rum har luftkonditionering, TV och gratis Wi-Fi.

 • Boenden Najeti Hôtel de la Poste Beaune

  Detta före detta värdhus från 1800-talet ligger bara 2 minuters promenad från Hospices de Beaune och den historiska stadskärnan. 

  Här erbjuds eleganta och individuellt inredda rum med gratis Wi-Fi.