Hemliga Paris med SvD Accent – Unlimited Travel Production
Paris / Frankrike

Hemliga Paris med SvD Accent

Följ med Peder Lamm och Gustaf Hamilton på en resa genom Paris. Vi vandrar genom Paris hemliga passager, upptäcker de livliga gatorna runt rue Mouffetard, promenerar genom de luxemburgska trädgårdarna och upplever Mariaskvarteren. Allt kryddas med god mat, gott vin och trevlig samvaro.

Ingår i priset

 • Flyg med SAS Arlanda - Paris t / r 
 • Överföringar enligt program 
 • Tre nätter på Hotel Lumen Louvre Paris 
 • Frukostbuffé alla dagar
 • 3 middagar med 2 glas vin, kaffe / te / vatten
 • 2 luncher med 1 glas vin, kaffe / te / vatten
 • Inträden till muséer och sevärdheter enligt program 
 • Ciceron Peder Lamm och Gustaf Hamilton

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program En resa genom Paris hemliga passager

Torsdag 15 november

Avresa från Stockholm kl. 07.15

Ankomst Paris kl. 09.50
Busstransfer till hotellet, ankomst ca kl 12.00.
Incheckning på vårt hotell, Hotel Lumen.
Fri lunch i kvarteret nära hotellet.

"Paris gömda hjärta - Les grands boulevards" Efter lunch samlas vi och tar gemensamt metron till Peletier och börjar vår vandring genom Paris hemliga passager typiska för la Belle Epoque: Passage Verdeau, passage Jouffray och passage des Panoramas. Vandringen fortsätter över Grandes Boulevards för att åter dyka ner bland lustiga och udda butiker i galeries Colber och Vivienne. Ett välförtjänt stopp hos den kända vinhandlaren Legrand ger nya krafter för att fortsätta promenaden ner till det som vid början av 1800 talet var förlustelsens centrum i Paris; Jardin de Palais Royal. Efter vila ses vi i hotellfoajén för kort vandring till Svenska Klubben på rue Rivoli för middag. Efter middag promenad till hotellet.

Fredag 16 november

Frukost
"L'esprit Rive Gauche, konst, litteratur och politik"
Gemensam metro till de latinska kvarteren för att upptäcka de livliga gatorna runt rue Mouffetard på Montagne Sainte Geneviève. Vi intar tillsammans lunch på den mycket genuina restaurangen Polidor. Efter lunch, promenad genom de luxemburgska trädgårdarna till de artistiska och litterära kvarteren bakom Montparnasse som var det kulturella hjärtat i Paris under mellankrigsåren. 

Nu finns det tid för att själv strosa genom Saint Germain för shopping eller varför inte ett glas vin på mysiga café Palette. Samling i foajén på kvällen för middagsturen med tunnelbana till station och middag på anrika restaurangen Chartier.

Lördag 17 november

Frukost
"Äventyrliga Paris - Från Les Puces genom Montmartre till le District Rouge"
Vi tar tillsammans metron till station Clignancourt. Härifrån går vi via Marché Serpette till Marché aux Puces. Vi gör några gemensamma stopp vid olika försäljningsställen. Härefter blir det också tid för egna strövtåg och eventuell shopping i området.
Vi lunchar på guinguetten Chez Luisette. Efter lunch vandrar vi genom martyrernas distrikt till bohemernas chica distrikt "So Pi and no Pi". Vi besöker också musée Gustave Moreau.  Promenad eller bus tillbaka till hotellet för vila. Samling foajén kl 18:30 för busstransfer till the Théâtre Equestre Zingaro. Vi inandas atmosfären och upplever Bartabas föreställning Don't they shoot angels - Elegies. Efter föreställningen intar vi en bohemisk middag i Zingaros restaurang. Busstransfer åter till hotellet.

Söndag 18 november

Frukost
"Det kungliga och aristokratiska Paris baksida – Maraiskvarteren"
Gemensam tunnelbana till station Bastille.
Dagens vandring börjar med en kort titt på le Faubourg Saint Antoine.

Vidare i lugn atmosfär med fokus från Rue Darval och sedan vidare till Place de la Bastille och Rue Saint Antoine. Vi stannar till vid Place des Vosges tittar på bland annat Pavillon du Roi och Pavillon de la Reine. I Mariaskvarteren passerar vi Haut Marais med konstnärs- och judiska kvarteren. Turen går vidare från Rue de Turenne mot Rue de Bretagne. Paris äldsta ännu existerande marknad le Marché des Enfants Rouges blir vårt stopp där vi stannar för fria strövtåg i området med valfritt lunchställe.

Eftermiddagen ägnar vi åt Musée de la chasse et nature och de aristokratiska fastigheterna i Maraiskvartern såsom Hôtels particuliers of the aristocracy in the XVI century : Hôtel de Lamoignon, Hôtel de Soubise, rue Payenne : Hôtel de Daunon (now musée Cognacq Jay), L’hôtel le Peletier de Saint Fargeau och L’hôtel de Marle (Centre Culturel Suédois) rue Elzevir: L´hôtel Guenegaud (Musée de la Chasse) Optionnal : Museum in the hôtel Carnavalet, L´hôtel de Beauvais rue Jean-François Miron (elegant medeltida townhouse), L´hôtel de Vanssay.
Affärerna i Maraiskvarteren är öppna även på söndagar. Tillbaka på hotellet med samling kl 16:15 för bussresa till flygplatsen.

Avresa från Paris kl. 21.10 

Ankomst Arlanda kl. 23.35

Vänligen notera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras något.

Obs! viktigt med bra promenadskor då vi vandrar mycket. Vi gör också vissa resor med tunnelbanan vilket innebär en del gående i trappor.

Ciceroner

 • Peder Lamm

  Konsthistoriker och TV-profil.

 • Gustaf Hamilton

  Gustaf har bott i Frankrike i många år och äger tillsammans med sin fru Laurence ett slott i Loiredalen. Gustaf har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin.

 • Boende Hotel Lumen Paris Louvre

  I en historisk Hausmann byggnad i hjärtat av Paris ligger detta chica boutiquehotell. Inredningen är intim neo-barock med en blandning av modern italiensk och klassisk design.
  Korta gångavstånd till Louvren, Operahuset, Place Vendôme och prestigefyllda Rue du Faubourg Saint-Honoré.

  I hotellet finns även en spännande restaurant där mästerkocken Akira Sugiura serverar fransk-italiensk-japansk fusion cuisine baserad på en vision om naturlig och hälsosam mat mixad med extravaganta kryddor.