Lantliv Champagne – Unlimited Travel Production
Paris / Frankrike

Lantliv Champagne

Under denna resa rör vi oss i hjärtat av Champagne. Vi bor ståndsmässigt på Chateau de Rilly som en gång var ett vinhus och ligger inbäddad mitt bland vinfälten. Här ute i den friska luften på landsbygden bor vi bekvämt i vackra omgivningar. På slottets terrass kan man njuta av ett glas välsmakande vin och beundra trädgården. Den sista natten bor vi i staden Reims, på ett 4-stjärnigt mycket centralt hotell.

Vi kommer som Lantlivs exklusivt inbjudna VIP-gäster besöka champagnehuset Bollinger, som ger oss en privat visning och bjuder på sin fina champagne och lunch. Vi besöker även det fina champagnehuset Alaya, samt något så unikt som ett svenskt champagnehus, Hatt et Söner.

En annan riktig höjdpunkt på resan är vår matlagningskurs med Mattias Larsson. Med stort engagemang och inspiration delar Mattias med sig om sina vägar i matkonsten och tillsammans skapar ni kvällens middag som avnjuts med, till kvällens anrättning, väl valda drycker.

Vi avslutar vistelsen strax utanför Champagne i området Brie. Här besöker vi, som sig bör, en osttillverkare och får en visning med provsmakning. I deras gårdsbutik kan man även passa på att köpa med sig lite god brieost att njuta av hemma, som minne från denna resa.

Ingår i priset

 • Flyg Stockholm-Paris tur och retur
 • Logi jag dubbelrum i 2 nätter på Chateau de Rilly inklusive frukost
 • Logi jag dubbelrum i 1 natt på 4-stjärniga Hotel La Paix i Reims inklusive frukost
 • Chefredaktören för Lantliv följer med
 • Inspirationskocken Mattias Larsson följer med
 • Medföljande resevärdinna
 • Lokala transportör med privat buss
 • Matlagningskurs med Mattias Larsson
 • Två VIP-visningar och provsmakningar på champagnehusen Bollinger och Ayala
 • Besök på det svenska champagnehuset Hatt et Söner med rundtur, provsmakning och en lunch
 • Smörgås och mineralvatten vid ankomsttransfern
 • Visit på en briegård med visning och provsmakning
 • Två luncher inklusive dryck (varav en lunch på Hatt et Söner)
 • Två middagar inklusive dryck (varav en på Chateau de Rilly)

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program

26 september

Avresa från Stockholm/Arlanda kl 10.40

Ankomst Paris/Charles de Gaulle kl 13.10

Med oss på denna resa har vi kocken Mattias Larsson, kokboksförfattare, tv-kock och måltidsinspiratör. Även Lantlivs chefredaktör följer med. Vi tar oss med privat buss ut på landsbygden, i hjärtat av Champagne till vårt slott, Chateau de Rilly, som en gång var ett vinhus. Slottet ligger naturskönt inbäddat bland vinfälten och har en egen vacker trädgård. Här bor vi under två nätter.  På bussen bjuds det på smörgås och mineralvatten, så att vi står oss till kvällens middag. När vi checkat in på slottet finns det tid att se sig om på ägorna eller ta sig eller besöka hotellets spa. I hotellets bar kan man njuta av lokal champagner och viner. Vi samlas för en välkomstdrink och presenterar Mattias Larsson och pratar om vad vi skall göra de närmsta dagarna. Välkomstmiddagen serveras på slottet.

27 september

Frukost på hotellet.
Denna dag kommer gå i champagnens tecken. Vi kommer att besöka två champagnehus.

En av resans främsta höjdpunkter är ett VIP-besök på champagnehuset Bollinger.

Vi besöker även champagnehuset Ayala, som numera även ägs av Bollinger. Självklart blir det provsmakning av husens flaggskepp. Dessa VIP-besök är exklusivt framtaget för Lantlivs läsare och erbjuds vanligtvis inte för privatpersoner och grupper. En annan av resans höjdare under vistelsen är vår matlagningskurs med Mattias Larsson, där han inspirerar och delar med sig om sina kulinariska erfarenheter. Vi lagar tillsammans kvällens middag, där dryck och råvaror noga har valts för att skapa en delikat måltid.

28 september

Frukost på hotellet.
Vi checkar ut och lämnar Chateau Rilly och beger oss till något så unikt som ett svenskt champagnehus med namnet Hatt et Söner. Här kommer vi att stanna större delen av dagen. Vi får ta del av produktionsprocessen och njuta av de vackra omgivningarna samt höra deras berättelse hur det kom sig att de hamnade här. Efter en lunch provsmakar vi deras välsmakande champagne. 

På eftermiddagen tar vi oss vidare och checkar in på vårt 4-stjärniga Hotel De La Paix, som ligger centralt i staden Reims. Härifrån har vi gångavstånd till stadens sevärdheter, restauranger och butiker. Kvällen till egen disposition. Vi tar fram förslag på de bästa restaurangerna och hjälper till med bordsreservationer, om så önskas.

29 september

Frukost på hotellet.
På förmiddagen finns det möjlighet till lite egen tid i Reims. Efter lunch beger vi oss till Brie för ett besök hos en ostproducent och får en visning hur produktionen av brieost går till. Vi får självklart även smaka på deras goda ost. Gården har sin egen butik där man kan köpa med sig lite ost hem.

Avresa från Paris Charles de Gaulle kl 21.30

Ankomst Stockholm Arlanda kl 23.55

 • Boenden Chateau de Rilly

 • Boenden Hotel La Paix

  Detta 4-stjärniga hotell är beläget centralt i staden Reims med närhet till restauranger, shopping och den magnifika katedralen. Hotellet kombinerar det moderna med det kulturella arvet. 

  Alla rum med fri wi-fi. Hotellet har egen bar och restaurang, terrass, samt en inomhuspool.