Lantliv Piemonte – Unlimited Travel Production
Milano / Italien

Lantliv Piemonte

Vi åker den 16-19 september och lever lantliv tillsammans under några härliga septemberdagar på den idylliska landsbygden, bara drygt en timme söder om Milano. Piemonte ligger i den nordvästra delen av Italien. Den är inte lika omtalad som Toscana, men har samma vackra natur, ett fantastiskt kök samt viner som ligger i världsklass. Barolo, Barbaresco, Barbera och Gavi är några av de viner som hamnar på topplistan.

Hit kommer man i första hand för att uppleva livet på landet med gastronomiska höjdpunkter. Regionen har mycket att erbjuda den matintresserade, vin, tryffel, och även producenter av choklad ost och charkuterier.Vi bor på lantligt lyxiga och familjeägda vingården L’Ostelliere, en gård från 1600-talet.

Ingår i priset

 • Flygresa Stockholm-Milano med SAS direktflyg t/r 
 • L’Ostelliere 3 nätter med frukost med del i dubbelrum 
 • Transporter enligt program 
 • Frukost, lunch och middagar enligt program 
 • Dryck till luncher och middagar (2 glas vin, mineral vatten & kaffe)
 • Vinprovning på L’Ostelliere
 • Besök på Fontanafredda med vinprovning och lunch
 • Matlagningskurs & middag
 • Tryffeljakt med pickniclunch 
 • Ost-och hasselnötsprovning
 • Svensk-Italiensk talande ciceron 
 • Lantliv Mat & Vins chefredaktör Cecilia Lübeck

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program Upplev livet på landet med gastronomiska höjdpunkter

Söndag 16 september

Avresa från Arlanda med SAS kl. 11.05

Ankomst Milano/Linate kl. 13.45

Vår värdinna möter gruppen i ankomsthallen för att gemensamt åka med privat busstransfer söderut ca 1 tim till Gavi. Incheckning på vingården Villa Sparina. Här kommer vi att bo under hela vår vistelse och uppleva den Piemontesiska vin- och gastronomiska världen. Vi tilldelas våra rum och bekantar oss sedan med gården och vinproduktionen. Rundvandring i den imponerande vinkällaren med vinkunnig personal som avslutas med avsmakning av gårdens Brut. Dagens avrundas med middag på gårdens restaurang där det serveras lokala Piemontesiska specialiteter som kökschefen har skapat. 

Måndag 17 september

Efter frukost samlas vi för gemensam tryffel-jakt! Vi letar tryffel på traditionellt sätt med specialtränad tryffelhund under ett par timmar och som förhoppningsvis inte bara ger oss kunskap, en härlig naturupplevelse och en rolig aktivitet utan även tryffel i korgen att ta med tillbaka till gården. Vi äter en picknick lunch bestående av Italienska godsaker ute i Villa Sparinas naturområde innan vi ger oss tillbaka till vingården. Väl tillbaka på gården ges lite tid på egen hand. 

På eftermiddagen är det sedan äntligen dags för vårt alldeles egna matlagnings-arrangemang. Då samlas vi för att laga italiensk mat på riktigt, indelade i mindre grupper. Varje lag kommer att laga olika rätter under ledning av gårdens kockar och vår svensk- och italiensktalande ciceron. Vi avnjuter sedan middag som serveras oss bestående av de rätter vi lagat under eftermiddagen, där en av rätterna förhoppningsvis kommer att smaka av den tryffel som vi hittade på förmiddagen, och ackompanjerad av gårdens viner. 

Tisdag 18 september

Nu är det dags för ett unikt besök hos vinhuset Fontanafredda, som öppnar sina dörrar för Lantlivs läsare! Efter frukost åker vi gemensamt till Fontanafredda som gör barolo- och barberaviner av yppersta klass och har arbetat för kvalitet och hållbarhet sedan 1870-talet. Numera är jordbruket helt ekologiskt. Guidad rundtur och vinprovning. Självklart finns det möjlighet att köpa med sig viner hem. Privat transfer tillbaka till L’Ostelliere där det väntas provning av ost- och de berömda hasselnötterna från regionen. Efter en liten stunds egen tid serveras en njutbar avslutningsmiddag på gården.

Onsdag 19 september

Efter en god lantlig frukost, checkar vi ut och åker privat busstransfer till Milano Linate flygplatsen.

Avgång från Milano/Linate med SAS kl. 13.00 Ankomst Arlanda kl. 15.40

Ciceron

 • Cecilia Lübeck

 • Boende L’Ostelliere

  L’Ostelliere är en lantgård från 1600-talet. Byggnaden är restaurerad med smakfullt inredda gästrum och en fantastisk restaurang del. I vinkällaren lagras både vita och röda viner samt spumante (Brut) som produceras efter den klassisk champenoise metoden.
  Vi befinner oss i Gavi, där ett av Piemontes och Italiens främsta vita viner produceras. Här växer vinrankorna i en mycket speciell natur med jordmåner som tillsammans vindar från Medelhavet framkallar fantastiska vinsmaker. Hamnstaden Genova ligger endast 4 mil från L’Ostelliere.