Moderesa till New York – Unlimited Travel Production
New York / USA

Moderesa till New York

Följ med på en unik och exklusiv moderesa till New York! Tillsammans med modeikonen Fern Mallis och fotomodellen samt New York guiden Gunilla Lindblad upplever vi modevärldens mecka.

Fern Mallis, före detta chef för CFDA (Counsil of Fashion Designers of America) är en av modevärldens mest kända namn. 1993 skapade Fern modeveckan 7th on Sixth, New York Fashion Week. Tillsammans med Fern Mallis kommer vi att få uppleva privata besök till några av New Yorks främsta designers och deras showrooms. På kvällen avnjuter vi en middag tillsammans med Fern och en hemlig gäst på en av Ferns favoritrestauranger i New York.

Vår ciceron på plats i New York under hela resan är fotomodell Gunilla Lindblad. Denna fyrfaldiga omslagsflicka för amerikanska Vogue är idag New Yorkbo och guide. Gunilla arbetade, främst under 70-talet, som toppmodell för många av de stora modefotograferna och designerna samt var bland annat Chloés ansikte utåt.

Ingår i priset

 • Flyg Arlanda – New York t/r.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet t/r.
 • Del i dubbel/twinrum på Washington Square.
 • Hotel inklusive amerikansk frukost.
 • 2 st luncher, dricks ingår.
 • 3 st middagar med vin, dricks ingår.
 • Privat transport i två dagar.
 • Inträde till The Met och The Costume Institute.
 • En heldag och middag med Fern Mallis där hon visar oss runt i modets New York.
 • 5 dagar med Gunilla Lindblad som berättar om New York och om sin tid i modebranschen.

Tillval

Mer information

Program Vi upplever New Yorks modevärld

Dag 1

Avresa från Arlanda 

Ankomst till Newark / New York 

Gunilla Lindblad möter upp på flygplatsen och därifrån åker vi privat buss till Washington Square Hotel där vi checkar in. På kvällen går vi tillsammans med Gunilla och äter en gemensam välkomstmiddag på The Musket Room som är en michelinrestaurang. Ägaren och kocken Matt Lambert kommer själv att skapa en extraordinär samt kulinarisk upplevelse.

Dag 2

Amerikansk frukost.

Det här är dagen då Fern Mallis tar oss på privata besök till några av New Yorks främsta designers och deras showrooms! Vi kommer också besöka Saks Fifth Avenue, ett av New York mest exklusiva modevaruhus.

Vi äter både lunch och middag tillsammans med Fern och innan kvällen är slut har vi också fått hennes signerade bok, Fashion Icons, att ta med hem. Till middagen tar Fern med sig en hemlig gäst från modebranschen. Ingen förutom Fern, vet vem det kommer att bli.

Vi har en egen buss hela dagen, som tar oss runt till de olika eventen. Gunilla Lindblad är vår privata guide som kommer att lära oss mer om New York och berätta historier om sin tid som fotomodell.

Dag 3

Amerikansk frukost.

Förmiddag på luxuösa Bloomingdales med egen Personal Shopper.

Lunch äter vi på The Met där vi sedan, med hjälp av en lokal guide, går igenom deras berömda The Costume Institute som innehåller över 35000 olika dresser och accessoarer från 1500-talet till dagens haute couture.

Gunilla är med oss hela dagen och vi har även denna dag en egen buss som tar oss runt staden.

Kvällen är ledig och det finns möjlighet att utforska New York by night.

Dag 4

Amerikansk frukost.

Denna dag är fri för egna aktiviteter med möjlighet att uppleva allt från en Broadway show till museibesök och gallerier. Vi hjälper er på förhand att, för denna dag, hitta unika upplevelser och besök i NYC. För den som vill shoppa är det promenadavstånd till SOHO och Bleecker Street som har många unika och exklusiva butiker. Man kan också bara njuta av Washington Square park som sjuder av liv med hjälp av musikanter, artister, turister och lokalbor. Under söndagskvällen går vi och Gunilla runt hörnet från hotellet till Loring Place, som är en hipp och mycket populär restaurang där kocken, Dan Kluger, ser till att vi blir väl omhändertagna.

 

Dag 5

Amerikansk frukost.

Före avresan till flygplatsen finns det möjlighet till en sista shopping i Greenwich Village, SOHO eller Bleecker Street.

Gunilla kommer att vara med även denna dag och följer med oss till flygplatsen.

AVGÅNG FRÅN NEWARK / NEW YORK KL 18:55

Dag 6

ANKOMST ARLANDA KL. 07:35

Ciceroner Modeikonerna är dina värdar

 • Gunilla Lindblad

  Vår ciceron på plats i New York under hela resan är Gunilla Lindblad. Denna fyrfaldiga omslagsflicka för amerikanska Vogue är idag New Yorkbo och guide sedan 20 år tillbaka.

 • Fern Mallis

  Fern Mallis, före detta chef för CFDA (Counsil of Fashion Designers of America) är en av modevärldens mest kända namn. 1993 skapade Fern modeveckan 7th on Sixth, New York Fashion Week. Tillsammans med Fern Mallis kommer vi att få uppleva privata besök till några av New Yorks främsta designers och deras showrooms.

 • Boende Washington Square Hotel

  Washington Square Hotel är ett 4-stjärnigt och familjeägt hotell som funnits sedan 1902. Med sitt unika läge vid Washington Square park är det ett mycket populärt hotell med många återkommande gäster från hela världen. Rummen är relativt stora för att vara i New York och har de flesta faciliteter man kan önska sig.

  Många lokalbor kommer till hotellets restaurang, North Square, för att äta frukost, lunch eller middag då restaurangen alltid varit känd för sin mat och atmosfär.

  Greenwich Village är och har alltid varit ett av de mer trendiga områdena på Manhattan med ett oändligt utbud av barer, restauranger, jazzklubbar och shopping.

  Det har bott många kända musiker, artister och skådespelare på hotellet genom åren, bl.a. har Buddy Holly, Bod Dylan och Rolling Stones bott på här under 60-talet.