Paris Chic – Unlimited Travel Production
Paris / Frankrike

Paris Chic

Möt våren i Paris tillsammans med vår kunniga ciceron Sofia Silfverstolpe.
Vi fångar juvelernas skimrande ljus, parfymernas förföriska dofter och romantiken i Montmartre. Vi fördjupar oss i några av världens stora entreprenörers liv och verk – Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent och Pierre Cardin. Allt kryddas med god mat, gott vin och trevlig samvaro.

I kreatörernas spår upplever vi Avenue Montaigne, Cardin Museum, Yves Saint Laurents museum, drömlika passager, anrika modehus, skirt grönskande trädgårdar och charmiga Granville med Dior museum. Vi gör en rundvandring på legendariska Ritz Hotel vilket inkluderar guldkantat lunchevent med Coco Chanel i fokus. Allt kryddas med god mat, gott vin och trevlig samvaro. Vi bor på chica Hotel Lumen Louvre i Paris samt en natt vid Atlantens vattenbryn på Hotel Mercure Le Grand Large i Granville.

Ingår i priset

 • Flyg med SAS Arlanda – Paris t/r 
 • Transfer enligt program
 • Fyra nätter på Hotel Lumen Louvre Paris
 • En natt på Hotel MERCURE le Grand Large i Granville
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Välkomstmiddag Middag på Café de la Paix
 • Lunch på Ritz Hotel
 • Middag i Granville
 • Måltidsdrycker enligt program
 • Inträden till muséer och sevärdheter enligt program

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program Vi upplever Paris i kreatörernas spår

Onsdag 18 april

Avresa från Arlanda med SAS kl. 16.10 

Ankomst Paris kl. 18.40 

Sofia Silfverstolpe möter oss på flygplatsen och därifrån åker vi buss till Hotel Lumen Paris Louvre. Vi checkar in och äter en gemensam middag på hotellet. 

Torsdag 19 april

Bufféfrukost
Vi tar en kort promenad till 107 Rue de Rivoli Musée Art et decoratifs. Där möter vi vår lokala guide Jean-Pierre Constant som visar oss Bijoux d'artistes, de Picasso à Jeff Koons, juvelutställning. Därefter promenerar vi till Place Vendôme och besöker  Diors juvelerarbutik. 

Vi äter lunch i Salon César Ritz på Hotel Ritz och får därefter en visning av det anrika hotellet. De som vill promenerar sedan till Maison Chanel, 31, rue Cambon. Kvällen är fri. 

Fredag 20 april

Bufféfrukost
Guidad tur på Musée Yves Saint Laurent. Efter besöket tar vi bussen till Granville och besöker Dior Museum. Vi checkar in på Hotel MERCURE le Grand Large och äter en gemensam middag. 

Lördag 21 april

Bufféfrukost
Vi checkar ut och tar bussen tillbaka till Paris där vi checkar in på Hotel Lumen Paris Louvre. På eftermiddagen får vi en guidad tur på Cardins Museum. Kvällen är fri. 

Söndag 22 april

Bufféfrukost 
På förmiddagen besöker vi Le Grand Musée du Parfum. Därefter finns tid för lunch på egen hand och strövtåg i romantiska Montmartres gränder. Eftermiddagen är fri och vi samlas igen 19.30 för gemensam middag på Café de la Paix.

Måndag 23 april

Bufféfrukost 
Vi checkar ut och promenerar till Avenue Montaigne där vi besöker Maison Dior. Lunch på egen hand (Angelina salon de thé, Chanels favorit) och fri eftermiddag. 

Avresa till flygplatsen 16.30 

Avgång från Paris kl. 19.30 

Ankomst Arlanda kl. 21.55

Ciceron

 • Sofia Silfverstolpe

  Sofia Silfverstolpe är konstvetare, författare och skribent med gedigna kunskaper inom design, antikviteter, smycken och konst. Sofia Silfverstolpe är en välkänd profil i branschen och har haft många pedagogiska och uppskattade kurser genom SvD Accent.

 • Boenden Hotel Lumen Paris Louvre

  I en historisk Hausmann byggnad i hjärtat av Paris ligger detta chica boutiquehotell. Inredningen är intim neo-barock med en blandning av modern italiensk och klassisk design.
  Korta gångavstånd till Louvren, Operahuset, Place Vendôme och prestigefyllda Rue du Faubourg Saint-Honoré.

  I hotellet finns även en spännande restaurant där mästerkocken Akira Sugiura serverar fransk-italiensk-japansk fusion cuisine baserad på en vision om naturlig och hälsosam mat mixad med extravaganta kryddor.

 • Boenden Mercure Granville Le Grand Large Hotel

  Vilande på de mäktiga klipporna med underbar utsikt över havet och The Chausey islands är hotellet beläget strax intill Christian Dior Museum mitt i hjärtat av Granville.