Sinnenas marknad Marrakech – Unlimited Travel Production
Marrakech / Marocko

Sinnenas marknad Marrakech

En unik tusen och en natt-upplevelse där vi sätter exotiska miljöer, marknader, konst, design och mat i fokus. Vi färdas genom det karga berg och ökenlandskapet till forna berberfarmen, numera lyxcampen, La Pause där vi omringade av flammande eldar under stjärnhimlens gnistrande valv njuter av säreget boende och välsmakande mat.

Själen svalkas behagfullt på lyxiga Domaine de la Roseraie uppe i Atlasbergen. Invävda av doftande apelsinträd väntar sedan några intensiva dygn i Marrakech. Vi bor på charmiga riaden Saba Limouna i medinan. Utöver kulturella aha-upplevelser i form av musik, mat, människor och historiens vingslag gör vi vandringar i de färgstarka soukerna, besöker utvalda gallerier, showrooms och Yves Saint Laurents museum. Delikata måltider intas på handplockade restauranger. Vår kunniga ciceron Maria Sebnat Martin samt lokalguider informerar och inspirerar under hela resan.

Program En unik tusen och en natt-upplevelse

Dag 1

Vid ankomst i Marrakech möts vi av vår guide Maria och hennes kollega Susanne, för vidare transport till ett lyxcamp i ett litet ökenområde precis vid Atlasbergens fot.

Här –mitt i ingenting- har ett franskt par med varsam hand rustat upp en gammal berberfarm vid en liten ravin. Här finns ingen elektricitet men desto mer charm. När vi checkat in i våra lerhyddor och berbertält så serveras en aperitif under olivträden. Supén serveras i ett stort berbertält i skenet av hundratals lyktor som lyser upp den afrikanska natten. Under frukosten får ögonen bada i kontraster som omgivande öken och snöklädda bergstoppar i fjärran.

Dag 2

Efter frukost fortsätter färden genom den lilla öknen mot Höga Atlas bergen. Vi stannar till för en långlunch på läckra Kasbah Beldi, där man kan ta sig ett dopp i poolen innan färden fortsätter på smala och vackra vägar upp för Höga Atlas. Sen eftermiddag anländer vi till Domaine de La Roseraie som ligger inbäddat i en prunkande trädgård i en vacker bergsdal. Här äter vi en utsökt middag på kvällen.

Dag 3

På förmiddagen finns det möjlighet till vandring eller spabesök eller kanske bara häng vid poolen och den vackra rosenträdgåren som givit hotellet dess namn. Vackra promenadståk finns precis utanför dörren och hotellet har ett otroligt mysigt spa- Det blir inte lätt att välja!

Efter lunch på Domaine de la Roseraie är det dags att åka ner för bergen. På vägen till Marrakech besöker vi den österrikiske konstnären Andrew Heller konstträdgård, Anima Art Garden, som överraskar med sina många rum och fantasirika installationer.

Väl framme i Marrakech så checkar vi in på våra två grannriader: Vårt eget Riad Saba och runt hörnet Riad Signature som båda ligger mycket centralt i medinan.
Middag på Riad Saba.

Dag 4

Efter frukost så avgår bussen till moderna delen av Marrakech; Gueliz. Vi börjar med et besök i Yves Saint Laurent’s vackra trädgård Jardin Majorelle och inte minst det nyöppnade YSL muséet. Här fylls ögonen av färg och form. Här finns även fina butiker bland annat en concept store 33 som representerar sjuttio av Marockos bästa designers.

Därefter besöker vi några av stans bästa konstgallerier. Vi möter bla upp med den marockanska konstnären Ghizlane Sahli Sarnefors ( jo, gift med en svensk) som faktiskt har förlängt sin utställning på Galleri David Bloch enbart för vår skull! Ghizlane kommer berätta lite om vad som händer på den marockanska konstcenen.

Middag på den trendiga restaurangen Tobsil.

Dag 5 

Efter frukosten ger vi oss ut på promenad i gamla delen av Marrakech; medinan och den gigantiska souken (basaren) Marrakech har mycket att erbjuda av historiska sevärdheter, myllrande stadsliv och medeltida hantverkskvarter. Vi gör en djupdykning in i hantverkskvarteren och basaren, där hantverkarna arbetar med uråldriga tekniker sina små bodar. Vi äter lunch på en takterass under en himmel som är blå trehundratjugo dagar om året.

På kvällen går vi på en mysig restaurang i medinan. På väg till restaurangen så tar vi en promenad på det legendariska gycklartorget Jemaa el Fna i solnedgången.

Dag 6

Frukost
Det finns mycket att göra i Marrakech och vi tipsar och hjälper gärna till att lägga upp din dag på bästa sätt.

Dag 7

Efter frukost åker vi ut till den tusenåriga Palmodlingen. Vi börjar med ett besök på Musée de la Palmeraie där parfymmakaren Abderrazak Benchaâbane generöst visar sin enorma samling av marockansk kontemporär konst. För den som föredrar trädgårdar så finns här även en mycket vacker kaktusträdgård att njuta den marockanska solens varma strålar i. Därefter fortsätter vi till häftiga Dar Sadaka där det bjuds på en lekfull och interaktiv konstupplevelse och lunch i den vackra trädgården.

Middag på Grand Café de la Poste.

Dag 8 

Frukost.
Sista dagen att uppleva Marrakech och kanske göra lite sista minuten shopping.