Sköna Hem Milano med Sofia Silfverstolpe – Unlimited Travel Production
Milano / Italien

Sköna Hem Milano med Sofia Silfverstolpe

Följ med och upplev Milanos mästerverk, i stort och smått. Tillsammans med vår kunniga ciceron Sofia Silfverstolpe, upplever vi det fashionabla Milano, centrum för Europas mode- och designindustri. Vi bekantar oss med några av stadens stora mästare. Många världsberömda designers lever och verkar här och här återfinns också många av de stora modevaruhusen.

Vi erbjuds mäktig arkitektur, attraktiva konstskatter, delikata restauranger och utsökt shopping. Allt påfallande centralt, extravagant och spektakulärt. Vi bor på lugna gatan Via Santo Spirito och chica Hotel Manzoni vilket andas klassisk milanesisk tradition och kultur.

Ingår i priset

 • Flyg t/r Arlanda – Milano inkl skatter
 • 3 nätter inkl bufféfrukost på Hotel Manzoni****, del i dubbelrum
 • Aperitivo, 1 lunch och 2 middagar
 • Måltidsdryck enligt program
 • Entréavgifter och inträden enligt program
 • Lokalguider och ciceron Sofia Silfverstolpe 

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll

Program Upplev Milanos mästerverk, i stort och smått

Torsdag 14 september

Avresa från Arlanda med SAS kl. 09.25  Ankomst Milano/Linate kl. 12.05 

Sofia Silfverstolpe tar emot på flygplatsen. Busstransfer till Casa Fornasetti där vi kastar oss in den italienska designens värld och landar mjukt i mytomspunna Piero Fornasettis privata hem. Ett personligt palats fullt av den mönsterrika konst som är så typisk för den produktive konstnären, skulptören och inredaren. Vi får en privat visning av sonen Barnaba Fornasetti som bor i huset och framgångsrikt verkar för att föra Fornasettis formgivning och namn vidare. Besöket varar i en timme. 

Därefter åker vi till Hotel Manzoni på Via Santo Spirito 20 för incheckning och därefter lunch på egen hand. Lunchtips, Milano-chica restaurangen Salumaio di Montenapoleone, på samma gata som hotellet.

Senare på eftermiddagen besöker vi det omkringliggande fashionabla modeområdet som kallas "quadrilatero" eller "den gyllene kvadraten". Bland annat besöker vi den exklusiva antikaffären Piva på Via Bigli 7.

18.30 intar vår välkomst-apertivo på Galleri Nilufar, beläget på Milanos mesta modegata, Via della Spiga. Där får vi en visning och en genomgång av de senaste trenderna i ett av de ledande gallerierna för inredning och design. Efter visningen blir det gemensam middag.

Fredag 15 september

Efter frukost promenerar vi till kyrkan Santa Maria delle Grazie och guidad visning av Leonardo da Vincis mytomspunna verk Nattvarden. Därefter fortsätter vi till den för allmänheten ganska nyligen öppnade, vingården, La Vigna Leonardo. 

En snabbkaffe på stående fot inför besöket på Rossana Orlandis bohemiska galleri på Via Matteo Bandello där det bjuds på okonventionell och ultimat designshopping. 

Promenad via Corso Magenta för att runda hörnet på Via Brisa och inta vår lunch på den charmiga restaurangen La Brisa. 

Efter lunch besök i den näraliggande kyrkan San Maurizio al Monastero Maggiore vilken förför med sina fantastiska fresker. Alternativt besök med guidad visning i det ikoniska modemärket Pradas nya galleri och konsthall. Fondazione Prada grundades 1993 och flyttade för tre år sedan in i nya spatiösa lokaler ritade av arkitekten Rem Koolhaas. 

18.00 Åker vi gemensamt till designcentret Corso Como, vars gloria bleknat något de senaste åren, även om det fortfarande är fint och sevärt. Middag äter vi gemensamt på den trendiga restaurangen Ceresio 7. 

Lördag 16 september

Efter frukost tar vi en kort promenad och besöker den eleganta och högborgerliga familjebostaden Villa Necchi, uppförd av arkitekten Piero Portaluppi åren 1932-35 på Via Mozart 14. 

Vi passar också på att besöka några av de stora designbutikerna som ligger i området innan vi strosar ner mot 1800-talsgallerian Vittorio Emanuele med sina vackra mosaikgolv, höga rymd och exklusiva affärer för att åka längst upp i La Rinascente för att äta lunch på takterrassen med magnifik utsikt över il Duomo. 

Efter lunchen besöker vi Fondazione Prada Osservatorio för att ta del av det senaste inom samtida konst och vi passar också på att besöka den första Pradabutiken som öppnade 1913 där vi också kan dricka en kopp kaffe. 

På andra sidan gallerian ligger Teatro della Scala och inte långt därifrån ligger galleriet Massimo de Carlo som alltid visar högaktuell samtida konst som vi får presenterad av den kunniga personalen.

18.30 Promenad från hotellet mot Giardini Fondazione Marconi Via Tadino 15, innan vi tar en apertivo på det svenska brasseriet Björk på Via Panfilo Castaldi 20.

20.00 För den som vill fortsätter vi till den populära restaurangen la Ratanà, på Via Gaetano de Castillia 28, för en avslutningsmiddag. 

Söndag 17 september

Frukost

Avresa till flygplatsen 10.30 

Avgång från Milano/Linate med SAS kl. 13.00

Ankomst Arlanda kl. 15.40


Med reservation för oförutsedda ändringar, som i sådana fall kommer att ersättas av likvärdiga upplevelser. 

Ciceron

 • Sofia Silfverstolpe

  Sofia Silfverstolpe är konstvetare, författare och skribent med gedigna kunskaper inom design, antikviteter, smycken och konst. Sofia Silfverstolpe är en välkänd profil i branschen och har haft många pedagogiska och uppskattade kurser genom SvD Accent.

 • Boende Hotel Manzoni

  I hjärtat av Milano, på shoppinggatan Via Santo Spirito, och endast en kort promenad till Domkyrkan och Galleria Vittorio Emanuele, ligger chica Hotel Manzoni. 
  Ett boutique hotell i klassisk italiensk stil med personlighet, charm och trevlig personal som månar om sina gäster. Trivsamma rum med alla faciliteter, restaurang, bar och ett litet gym.