Vinresa till Bordeaux med Carl Jan Granqvist – Unlimited Travel Production
Bordeaux / Frankrike

Vinresa till Bordeaux med Carl Jan Granqvist

Vi har glädjen att presentera en helt unik vinresa till Bordeaux, världens vinhuvudstad. Vår ciceron är Carl Jan Granqvist, som tar med oss på VIP-visningar till sina personligt utvalda vinslott. Vi avnjuter vinprovningar och förkovrar oss i vinets historia på Cité du Vin.

Under fyra innehållsrika dagar tar vinkännaren och gastronomen Carl Jan Granqvist oss med på en unik resa till Bordeaux. Vi bor bekvämt på Hôtel de Sèze, ett klassiskt,4-stjärnigt hotell i centrala Bordeaux. Vårt äventyr inleds med ett besök på det nya vinmuseet i Bordeaux, Cité du Vin, som förutom sitt fantastiska innehåll även är en arkitektonisk skapelse av stor dignitet, byggd 2016. 

Under de följande dagarna rör vi oss kring Bordeaux, i områden som Médoc, Cérons, Sauternes och Saint-Émilion. Vi är exklusivt inbjudna till flera av de allra finaste vingårdarna och får ta del av hur tillverkningen går till för att därefter provsmaka deras viner. På ett par av vinslotten blir vi även bjudna på lunch. Under kvällarna njuter vi av det franska köket på noga utvalda restauranger i centrala Bordeaux.

Ingår i priset

 • Flyg Stockholm-Bordeaux tur och retur via Amsterdam
 • Bo i dubbelrum i tre nätter på 4-stjärniga Hôtel de Sèze i Bordeaux
 • Ciceron Carl Jan Granqvist och reseledare Michaela Jolin
 • Besök på Cité du Vin och guidad promenad i Saint-Émilion
 • Fem VIP-visningar och provsmakningar på vinhus
 • Fyra luncher, två middagar i Bordeaux, vid måltiderna ingår två glas vin, vatten och kaffe / te
 • Lokala, engelsktalande guider
 • Lokal transportör med privat buss enligt program
 • Lokala skatter och flygskatter

Tillval

 • Enkelrumstillägg

Mer information

 • Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Program

FREDAG 16 NOVEMBER

Avresa från Stockholm/Arlanda med KLM kl 06.30. Ankomst till Bordeaux kl 13.10 via Amsterdam. Med privat buss tar vi oss till Cité du Vin, där vi först äter lunch på en av vinmuseets trevliga restauranger. Här får vi sällskap av Fredrik Rudebeck, som äger ett av Bordeaux äldsta vingrossistföretag. Därefter upplever vi det interaktiva museet. Vi checkar in på vårt hotell, där vårt bagage redan är på plats. Kvällen fri för egna strövtåg.

LÖRDAG 17 NOVEMBER

Frukost på hotellet, sedan ägnar vi dagen åt Médoc. Vi besöker Château Ferrière med ekologisk vinodling. Här får vi en rundtur för att sedan provsmaka deras utsökta viner. På anrika Château Kirwan välkomnas vi av familjen Schÿler. Efter visning och provsmakning bjuds vi på en lättare lunch. 

 

Middagen intar vi på den omtalade restaurangen Le Chapon Fin, där den unge köksmästaren, Nicolas Nguyen Van Hai, spås en lysande framtid.

SÖNDAG 18 NOVEMBER

Frukost på hotellet, därefter gör vi ett besök med lunch på Château de Cérons. Här får vi en visning av den anrika egendomen, vackert belägen med utsikt över floden Garonne. Vi beger oss vidare till Sauternes, och exklusiva Château Guiraud. På detta Premier Grand Cru Classé vinslott får vi en visning och provsmakning. Avskedsmiddagen avnjuter vi i Bordeaux, på högklassiga La Tupina.

 

MÅNDAG 19 NOVEMBER

Efter frukost checkar vi ut från vårt

hotell och beger oss till Saint-Émilion, där allt kretsar kring mat och vin. Vi börjar med en guidad stadspromenad och hinner sedan med ytterligare ett vinhusbesök innan vi intar vår avskedslunch. Flyg från Bordeaux flygplats kl 18.00 till Stockholm Arlanda kl 22.55 via Amsterdam.

Ciceroner

 • Carl Jan Granqvist

  Carl-Jan Granqvist är en mycket välkänd profil från radio och TV där han njutningsfullt talar om mat och dryck och om vikten av måltiden. Han är också en driven entreprenör som ordnade en högskola i Grythyttan och fick dit dess spektakulära byggnad.

 • Michaela Jolin

  Michaela Jolin är en svensk skådespelare och programledare i SVT. Under en längre tid bodde Michaela i Italien, där hon studerade konstvetenskap och språk. Jolin har en filosofie kandidatexamen i konstvetenskap, italienska och franska. Tillsammans med Bengt Lagerkvist ledde hon under flera säsonger i slutet av 1900-talet konstfrågesport-programmet Konstfrågan i Sveriges Television. Michaela är auktoriserad Stockholmsguide samt utbildad reseledare och har även verkat som guide på många museer i Stockholm, bland annat Prins Eugens Waldemarsudde.

 • Boende Hôtel de Sèze

  Hôtel de Sèze ligger 5 minuters promenad från Grand Théâtre i centrala Bordeaux i hörnet av Allés de Tourny och Rue de Séze.

  Rummen är inredda i klassisk stil. Här finns en loungebar och en restaurang, Le Comptoir de Séze med franskt kök. Adress: 23 allée de Tourny. Bordeaux. Hemsida; http://www.hotel-de-seze.com/